Blogin
kommenteissa kaipailtiin ohjetta gluteenittomille
wilhelmiina-pikkuleiville. Näitä keksejä on ollut tarkoitus kokeillakin,
sen verran monissa blogeissa ovat vilahdelleet, että täytyy olla hyviä.
Maku oli hyvä ja taikina helppoa käsitellä. Ohjeen nappasin netistä ja
muunsin gluteenittomaksi, sama ohje näyttäisi olevan monilla eri
sivuilla. Hieman vähensin myös sokeria alkuperäisestä määrästä, mutta
olivat silti sopivan makeita. Tein itse taikinasta 3 tankoa ja kypsän
tangon leveys oli noin 7 senttiä.
Ohje:
200 g voita/margariinia
1½ dl sokeria
2 rkl siirappia (käytin tummaa)
1 keltuainen
1 rkl vanilliinisokeria
2 tl ruokasoodaa
Vatkaa
voi, siirappi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuainen hyvin
vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon.
Vaivaa tasaiseksi taikinaksi ja laita jääkaappiin jähmettymään (itsellä
taikina oli jääkaapissa noin tunnin). Jaa taikina 3-5 osaan (riippuen
siitä miten leveitä pikkuleipiä haluat) ja leivo osat pyöreiksi
tangoiksi jauhotetulla pöydällä. Jätä pellille reilusti tilaa tankojen
väliin, sillä tangot leiviävät uunissa. Paista 200 asteisessa uunissa
noin 15 minuuttia (eli kunnes pikkuleipätangot ovat kauniin
vaaleanruskeita). Leikkaa tangot heti lämpiminä vinoneliöiksi ja anna
jäähtyä.
Kiitos ihanista ohjeista! Syntymäpäivien ja muidenkin kestien lähestyessä hakeudun aina tänne valikoimaan tämän kertaiset leivottavat! :)
VastaaPoistaOle hyvä, mukava kuulla, että vakiolukijoita löytyy :)
PoistaKiiitoss ohjeesta! Piti olla myös munattomia ni jätin keltuaisen pois ja lisäsin jauhoja about puoli desiä. Aivan täydellisiä! ♡
VastaaPoistaJauhojen määrä olisi hyvä ilmoittaa grammoina, nuo gluteenittomat jauhot on niin hankalia desillä mitata, mitta ei mahdu kapeaan laatikkoon ja jos kaataa niin menee ympäri mittaa osa jauhoista. Grammoina olisi helppo kaataa leivontakulhoon (joka olisi taaratun vaa´an päällä). Hyvä resepti, kiitoksia.
VastaaPoistaTein tänään näitä keksejä.Niistä tuli mahtavan hyviä ja rapeita.Parempia kuin vehnäjauhoilla tehtynä.Kiitos ohjeesta.
VastaaPoistaOlen leiponut näitä pikkuleipiä erilaisilla ohjeilla. Tämä on paras ohje. Näöltään ovat kauniita ja maistuvat hyviltä.
VastaaPoistaRitu 26.7.2021
VastaaPoistaKiitos hyvästä ohjeesta. Pikkuleivät olivat oikein hyviä ja rapeita. Minulla vain levisivät hieman enemmän vaikka tein ohjeen mukaan. Taikina oli hyvä leipoa eikä tarttunut pöytään kiinni, niin ajattelin et jauhoja on sopivasti. Olen aloittelija gluteenittomassa leivonnassa niin aina onnistu.
Kuinka monta keksiä tuosta määrästä tuli?
VastaaPoistaEi jatkoon!!!
VastaaPoista