Keliakia-lehdessä oli hyvän kuuloinen ohje juustoteeleiville ja sitä piti testailla. Todella hyviä teeleipiä tulikin, suosittelen! Alla oleva ohje on otettu suoraan lehdestä, johon ohje oli puolestaan lainattu kirjasta Syötävän hyvää leipää - gluteenittomasti (Jokinen 2011). Suluissa ne aineet mitä itse käytin. Kaurajauhon voinee korvata muullakin jauholla, mikäli kaura ei omaan ruokavalioon sovellu.
Ohje:
1 dl gluteenitonta kaurajauhoa (Provena)
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 dl juustoraastetta
½ dl sulatettua rasvaa (tai ruokaöljyä)
2 dl maitoa
Sekoita kuivat aineet ja juustoraaste keskenään. Lisää joukkoon hyvin sekoittaen rasva ja maito. Jaa taikina neljään osaan leivinpaperoidulle pellille (taikina on melko löysää, joten nostele se vain neljäksi kasaksi). Jauhoja reilusti apuna käyttäen taputtele taikinakasat pyöreiksi ohuiksi teeleiviksi. Jaa jokainen leipä taikinapyörällä neljään osaan, pistele haarukalla. Paista 225 asteisessa uunissa noi 12-15 minuuttia tai kunnes leivät saavat kauniin värin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!