Siirretäänpäs vielä ohjeita vanhan blogin puolelta. Tässä ohje pehmoisiin sämpylöihin, jotka saavat himpun verran hapanta makua taikinaan tulevasta kermaviilistä. Herkullisia sämpylöitä, suosittelen. Ohjeessa olevan sokerijuurikaskuidun sijasta voi käyttää myös esimerkiksi tattarileseitä.
Ohje:
4 dl vettä
2 tl suolaa
2 tl psylliumia
1 pss kuivahiivaa / 25 g tuoretta
200 g kermaviiliä
1 dl sokerijuurikaskuitua (hiutaleina)
3 dl Virtasalmen viljatuotteen tummaa jauhoseosta
2 dl Semper Fin mix:iä
½ dl ruokaöljyä
Mikäli
käytät tuorehiivaa, liuota se veteen ensimmäisenä. Sekoita veteen suola
ja psyllium, anna psylliumin turvota hetki. Lisää joukkoon
sokerijuurikaskuitu, kermaviili sekä mahdollinen kuivahiiva ja sekoita
hyvin. Lisää lopuksi joukkoon ruokaöljy ja jauhot koko ajan hyvin
vaivaten. Älä kohota taikinaa tässä vaiheessa, vaan leivo siitä heti
sämpylöitä. Taikina on melko tarttuvaa, joten taikinasta voi nostella
leivinpaperoidulle pellille nokareita ja muotoilla nokareet kostutetuin
käsin sämpylöiksi tai vaihtoehtoisesti hieroa taikinan sämpylöiksi
käsien välissä käyttäen apuna reilua määrää jauhoja (kuvan sämpylät
tehty jauhojen avulla hieromalla). Kohota sämpylöitä 30 minuuttia ja
paista 225 asteessa noin puoli tuntia.
Nämä ei mulla onnistunut, ei kohonnut ja suolaa laittaisin vain 1 tl. Kiitos kuitenkin ohjeesta :). Nyt on gluteeniton tiikerikakku uunissa, uskon että se onnistui paremmin :)
VastaaPoistaHarmillista jos ei onnistunut. Täytyy kokeilla joku päivä ohje uudestaan, ettei ohjeessa olisi virhettä. Käytithän riittävän lämmintä vettä että hiiva heräsi toimimaan?
PoistaVeikkaisin että kohoaminen on hiivalla loppunut siinä kun kermaviili on kylmänä heitetty sekaan. Eli varmaan kannattaa joko antaa kermaviilin lämmetä huoneenlämpöseksi, tai jos käyttää kuivahiivaa niin laittaa kunnolla lämmintä vettä joka sitte kompensoi sen kermaviilin kylmyyden.
PoistaKiitos ohjeesta!
VastaaPoistaOnnistui oikein hyvin ja koostumus ja maku erittäin hyvät.
Kiitos blogistasi-reseptejäsi on kiva lukea ja kokeilla!
terkuin Mari
Todella herkullisia sämpylöitä!
VastaaPoistaOlen tehnyt viikon sisällä jo kolme kertaa ja joka kerta on onnistunut, vaikka jätin ohjeesta pois ylimääräisen psylliumin ja sokerijuurikaskuidun, ja lisäksi korvasin toiset jauhot vaalealla Jytellä. Kiitos ohjeesta, näitä tulen tekemään vielä monta kertaa uudelleen. :)
-Suvi
Pitäisi itsekin leipoa näitä pitkästä aikaa :)
VastaaPoista