maanantai 13. elokuuta 2012

Sitruunarahka-muffinssit


Ohje on suoraan sitruunarahkapurkista, mutta vehnäjauhot vaihdoin gluteenittomiin. Herkullisia muffinsseja ja ohje toimi erinomaisesti myös gluteenittomana. Kuorrutetta en tehnyt kun menivät pakasteeseen, mutta ohjeen mukaan kuorrute olisi ollut tomusokeri-sitruunamehu seosta.

Ohje (12kpl):
100 g voita/margariinia
1½ dl sokeria
1 kananmuna
200 g (1prk) sitruunarahkaa
3 dl Semperin hienoa jauhoseosta /Sunnuntain vaaleaa
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita taikinaan rahka ja jauhot joihin on lisätty leivinjauhe. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

5 kommenttia:

  1. noista muffineista tuli ihanan makuisia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä maistuu mukavan pehmeästi tuo sitruuna.

      Poista
  2. tästä iloinen ja nopeatekoinen yllätys lapsenlapselleni, leivän kohoamista odotellessa:)

    VastaaPoista
  3. Vähensin reseptistä hiilareita korvaamalla 2dl jauhoista mantelijauheella ja sokerin korvasin karppisokerilla, tosi hyvin onnistuivat niinkin!

    VastaaPoista
  4. Vähensin reseptistä hiilareita korvaamalla 2dl jauhoista mantelijauheella ja sokerin korvasin karppisokerilla, tosi hyvin onnistuivat niinkin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...