Taikinan ainekset sekoitetaan käsin, sähkövatkainta ei tarvita.
Piparimuffinssit (n. 10 kpl):
1 dl tummaa siirappia
50 g voita
1½ tl kanelia
½ tl neilikkaa
½ tl inkivääriä
½ tl pomeranssinkuorta
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 tl ruokasoodaa
Kiehauta siirappi, mausteet ja voi kattilassa. Nosta kattila pois levyltä ja anna seoksen jäähtyä hetki. Sekoita kananmuna ja kerma kulhossa (esimerkiksi puuhaarukalla) ja lisää joukkoon jauho, johon on sekoitettu sooda, sekä siirappiseos. Sekoita tasaiseksi sileäksi taikinaksi ja jaa se muffinssivuokiin, paista 200 asteessa 10-15 minuuttia. Siivilöi jäähtyneiden muffinssien pinnalle halutessasi tomusokeria.
Mausteet voi korvata myös 1-1½ ruokalusikallisella piparkakkumausteseosta. Paistoin muffinssit muffinssipellillä (taikina paperisiin vuokiin ja vuoat muffinssipellin syvennyksiin), jolloin muffinssit eivät päässee leviämään vaan kohosivat kauniisti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!