Tässä
taas yksi todella perusohje, johon ei erikseen tarvitse hankkia gluteenitonta
jauhoa. Täytteeksi tein diplomaattikreemiä (puolet kermaa vatkattuna ja puolet
vaniljakreemiä jauheesta valmistettuna) ja lisäksi laitoin itsetehtyä
kuningatarhilloa. Ohje on sopiva pienelle uunipellille (n. 35cm*40cm), mikäli
peltisi on suurempi tee alla oleva ohje 1,5 tai 2 kertaisena.
Ohje:
4
kananmunaa
1
dl sokeria
1
tl leivinjauhetta
1½
dl perunajauhoa
Vatkaa
munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut
jauho ja leivinjauhe. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista
225 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kypsä pohja esim. pyyhkeen tai
leivinpaperin päälle, irroita pohjassa kiinni oleva leivinpaperi ja anna
jäähtyä peitettynä. Levitä haluamasi täyte jäähtyneelle pohjalle ja kierrä
rullalle. Mikäli käytät täytteenä pelkkää hilloa, voit täyttää pohjan vielä
lämpimänä ja antaa jäähtyä rullalla.
tätä tehdään
VastaaPoistaTätä tänään :) Kiitos ohjeesta.
VastaaPoistaHyvin toimi, kiitos !
VastaaPoistaPärjääkö vähemmillä kananmunilla?
VastaaPoistaHyvä ohje, kun kaappiin on kertynyt perunajauhoja, joille pitäisi keksiä käyttöä.
VastaaPoista