Näissä kanelipullissa on entisellä ohjeella tehty pullataikina (ohje alla) ja välissä seos voista, kanelista ja sokerista. Tarkkaa ohjetta ei tuolle seokselle ole, mutta 3 desin pullataikinaa varten taisin käyttää noin 100g huoneenlämpöistä pehmeää voita, kanelia ja sokeria "oman maun mukaan" (kanelia saa olla aika reilusti) ja lisäksi laitoin joukkoon Semperin hienoa jauhoseosta noin ½ - 1 desiä, ettei voi päässyt karkaamaan pullan välistä.
Gluteeniton pullataikina:
3 dl maitoa/vettä
½ palaa hiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
½ rkl kaardemummaa
7-8 dl Semperin hienoa jauhoseosta
½ tl ksantaania
100 g pehmeää voita/margariinia
Lämmitä maito ja liuota hiiva siihen. Lisää joukkoon psylliumi ja anna sen turvota hetki. Sekoita taikinaan suola, sokeri, kananmuna ja kaardemumma. Sekoita ksantaani jauhoihin ja lisää reilut puolet jauhoista taikinaan koko ajan vaivaten. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Älä kohota taikinaa, vaan leivo siitä heti pullia.
Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi jauhotetulla pöydällä ja levitä täyte päälle (ulkoreunalle kannattaa jättää parin sentin kohta ilman täytettä, jotta taikina pysyy rullalla). Rullaa taikina tiiviiksi rullaksi ja leikkaa sopivan paksuisiksi paloiksi. Kohota pullia lämpimässä paikassa 30 minuuttia ja voitele kananmunalla. Paisto 225 astetta n. 20 minuuttia tai kunnes pullat on saaneet kauniin värin.
Kiitos ohjeesta, olenkin etsinyt korvapuustiohjetta gluteenittomana :)
VastaaPoistaOle hyvä :) Tästä pullaohjeesta saa tehtyä monenlaisia kun vain vaihtaa täytettä, mutta perinteiset kanelipullat on kyllä herkkua.
PoistaOhje vaikuttaa hyvältä, kuinka montaa pullaa tällä saa tehtyä? :)
VastaaPoistaRiippuu toki hieman pullien koosta. Itse saan tästä taikinasta yleensä semmoisen 15-20 pullaa aikaan.
PoistaKiitos paljon että julkaiset ohjeita täällä! Olen 14 vuotias keliaakikko tyttö ja kotitalouden opettajani kertoi minulle blogin osoitteesi ja tulin heti kotona katsomaan! ;) Nyt saan tarjota äidilleni ja siskolle myös näitä herkkuja!! :))
VastaaPoistaOhhoh, hienoa kuulla että tieto blogistani leviää jo ns. puskaradionkin kautta :) Innostaa jatkamaan tätä harrastusta, kun kuulee, että blogistani on hyötyä muille keliaakikoille.
VastaaPoistaMielettömän hyvä pullataikinan ohje! Voisi melkein sanoa että päihittää perinteisen mennen tullen :)
VastaaPoistaKiva kuulla, että ohje on ollut mieluisa :)
Poista