Nyt
kun puolukka-aika alkaa taas olla käsillä, pitää muistutella, että erinomainen
vispipuuro onnistuu myös gluteenittomana. Kuvan puuro on tehty Farinan
karkeista riisijauhoista, joita myyvät ainakin Prismat ja Citymarketit.
Myös muita marjoja kuin puolukkaa voi käyttää. Mikäli ei pidä paljaan
puolukan mausta, voi joukkoon laittaa esimerkiksi hieman mansikkaa pehmentämään
makua. Kannattaa kokeilla! Alla vielä ohje, joka löytyy myös pakkauksesta ja
Vuohelan herkun nettisivuilta (http://vuohelanherkku.fi/reseptit/puolukka-vispipuuro).
Gluteeniton vispipuuro
1 l vettä
3,5 dl puolukoita
0,6 dl sokeria
Keitä puolukoita vedessä 10 min. Siivilöi liemi, ja vispaa
joukkoon jauhot. Keitä 10 - 15 min. Mausta sokerilla, anna jäähtyä ja vatkaa
vaahdoksi.
Vaikuttaa kovin mielenkiintoiselta tämä blogisi. Eksyin tänne kun etsin gluteenitonta xsantaanilla leivottua piirakkapohjaa netistä. Karjalanpiirakoitasi pitää kokeilla ihan ensitilassa...
VastaaPoistaKarjalanpiirakat ovat kyllä yksi parhaista suolaisista herkuista mitä on. Kannattaa ehdottomasti kokeilla piirakoiden tekoa :)
VastaaPoistaHeippa.
VastaaPoistaOletko testannut tehdä vispipuuroa punaherukoista?
Ihana blogi, josta löytyi paljon vinkkejä gluteenittomaan neuvontaan, kiitos! :)
En ole kokeillut punaherukoista, mutta samalla tavalla niistäkin pitäisi onnistua. Joskus olen puolukoiden joukkoon lisännyt jotain muutakin marjaa makua pehmentämään ja hyvin on toiminut.
PoistaMä olen tehnyt punaherukkamehuun, mansikkamehuun, mustaherukkamehuun monet kerrat ja todella hyvää tulee kaikista! :)
VastaaPoistaKätevää kun kesällä voi vaihtaa marjaa aina sen mukaan mikä milloinkin on parhaimmillaan :)
Poista