maanantai 13. elokuuta 2012

Limettipiiras (Key lime pie)


Kirjastosta tarttui mukaan "Amerikan parhaat piiraat" -kirja ja sieltä löytyi tämä ohje, jota on muissakin blogeissa testattu. Piiras olisi pitänyt tehdä irtopohjavuokaan, mutta sitä ei sattuneesta syystä ollut käytettävissä, joten tein kaksi tuommoista pientä piirasta (vastaavat kooltaan yhteensä yhtä keskikokoista). Kermakoristelut jätin pois kun ihan omalla porukalla syötiin.

Pohja:
3½ dl murskattuja gluteenittomia digestivejä (käytin itse näitä)
n. 1 dl sulatettua voita
(1 rkl sokeria)

Sekoita murskatut keksit ja rasva (+ sokeri). Painele muruseos tiiviisti vuoan pohjalle ja reunoille, paista 150 asteessa 10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen täytetyn piiraan paistoa varten.


Täyte:
5 keltuaista
1 tlk (400g) kondensoitua maitoa
n. 1 dl limeteistä puristettua mehua
1 rkl raastettua limetinkuorta
Koristeluun: kermaa, tomusokeria, limettiviipaleita.....

Vatkaa keltuaisia puhtaassa kuivassa kulhossa kunnes ne muuttuvat sakeammiksi. Lisää maito ja vatkaa edelleen, kunnes seos sakenee. Lisää limettimehu ja -kuoriraaste ja kaada seos piirakkavuokaan pohjan päälle. Kypsennä 10 minuuttia 175 asteessa ja jäähdytä ritilällä. Laita piiras pakastimeen jähmettymään. Täytteen tulee olla kiinteä muttei jäätynyt. Koristele piiras.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...