Kirjastosta
tarttui mukaan "Amerikan parhaat piiraat" -kirja ja sieltä löytyi tämä
ohje, jota on muissakin blogeissa testattu. Piiras olisi pitänyt tehdä
irtopohjavuokaan, mutta sitä ei sattuneesta syystä ollut käytettävissä,
joten tein kaksi tuommoista pientä piirasta (vastaavat kooltaan yhteensä
yhtä keskikokoista). Kermakoristelut jätin pois kun ihan omalla porukalla syötiin.
Pohja:
3½ dl murskattuja gluteenittomia digestivejä (käytin itse näitä)
n. 1 dl sulatettua voita
(1 rkl sokeria)
Sekoita
murskatut keksit ja rasva (+ sokeri). Painele muruseos tiiviisti vuoan
pohjalle ja reunoille, paista 150 asteessa 10 minuuttia. Anna jäähtyä
ritilällä. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen täytetyn piiraan paistoa
varten.
Täyte:
5 keltuaista
1 tlk (400g) kondensoitua maitoa
n. 1 dl limeteistä puristettua mehua
1 rkl raastettua limetinkuorta
Koristeluun: kermaa, tomusokeria, limettiviipaleita.....
Vatkaa
keltuaisia puhtaassa kuivassa kulhossa kunnes ne muuttuvat sakeammiksi.
Lisää maito ja vatkaa edelleen, kunnes seos sakenee. Lisää limettimehu
ja -kuoriraaste ja kaada seos piirakkavuokaan pohjan päälle. Kypsennä 10
minuuttia 175 asteessa ja jäähdytä ritilällä. Laita piiras pakastimeen
jähmettymään. Täytteen tulee olla kiinteä muttei jäätynyt. Koristele
piiras.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!