Strömsö-ohjelmassa olivat tehneet joskus gluteenitonta patonkia. Nappasin patongin ohjeen netistä ja muokkasin siitä valkosipuliversion (+lisäsin taikinaan rasvaa, kun ohjeessa ei sitä ollut). Patonkien sijasta tein sämpylöitä ja leivän. Hyvää leipää, suosittelen. Valkosipulin voi taikinasta jättää pois jos siitä ei pidä.
Ohje:
5 dl vettä
1/2 pala hiivaa / 1 pss kuivahiivaa
1 rkl psylliumia
2 tl sokeria
1½ tl suolaa
½-1 rkl valkosipulijauhetta
7-8 dl Semperin hienoa jauhoseosta
½ dl ruokaöljyä
Liuota hiiva lämpimään veteen ja lisää joukkoon sokeri ja psylliumi. Anna psylliumin turvota hetken aikaa. Sekoita joukkoon suola, valkosipulijauhe ja noin 2/3 osaa jauhoista. Lisää taikinaan öljy ja loput jauhot hyvin vaivaten. Älä kohota taikinaa, vaan leivo siitä heti patonkia tai leipäsiä jauhotetulla pöydällä. Anna leivonnaisten kohota pellillä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia ja sivele niiden pinta ennen uunin laittoa ruoka- tai oliiviöljyllä. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia.
voiko tähän käyttää tuoretta valkosipuli ja kuinka paljon jos voi
VastaaPoistaToki voi käyttää. 2-3 kynttä antaa varmasti jo hyvin makua, enemmänkin voi laittaa jos tahtoo todella valkosipulista leipää.
PoistaOpettelen vasta uuden ruokavalion kanssa elämistä ja etenkin gluteenittomat leivonnaiset ovat osoittautuneet haasteeksi.. Nämä kuitenkin onnistuivat loistavasti, ihanaa! Kiitos reseptistä, tulen etsimään ohjeita blogistasi jatkossakin. :)
VastaaPoistaLeivät ovat usein se haastavin gluteeniton leivonnainen, mutta pikkuhiljaa oppii tuntemaan millaisesta taikinasta leipä onnistuu.
PoistaKokeilin leipoa ensimmäistä kertaa gluteenittomia leipiä tällä ohjeella. Jätin valkosipulin pois ja laitoin porkkanaraastetta taikinaan. Hyvää tuli! :)
VastaaPoistaTuo porkkana käy tähän varmasti todella hyvin. Pitääpäs itsekin kokeilla kun iso pussillinen on sopivasti porkkanoitakin jääkaapissa :)
Poistahuippuhyviä tuli..parempia ku normi jauhoista
VastaaPoistaNämä on kyllä herkkuja.
Poista