Otsikon mukaisesti tein nämä sämpylät jauhopussien pohjista mitä kaapissa sattui pyörimään. Lopputulos kuitenkin oli sen verran hyvä, että onneksi kirjoitin ainesuhteet ylös! Mikäli haluat vaihtaa jauhoja, huomioi, että Jytte -jauhoja käytetään pienempi määrä kuin muita jauhoja. Taikina oli löysähköä, joten paistoin sämpylät taas patonkipellillä, jotta sämpylät saivat paremman muodon.
Ohje:
5 dl lämmintä vettä
½ palaa hiivaa / 1pss kuivahiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
½ dl ruokaöljyä
2 dl Semperin karkeaa jauhoseosta (Grov mix)
1 dl Jytte Tummaa
1 dl karkeaa riisijauhoa (Farina)
1 dl Provena kaurajauhoa (gluteeniton kaura)
Liuota hiiva veteen ja lisää joukkoon psyllium. Anna psylliumin turvota hetki ja lisää sen jälkeen suola, öljy ja jauhot. Vaivaa taikina hyvin sekaisin ja muotoile taikinasta sämpylöitä kostutetuin käsin. Kohota sämpylöitä 30 minuuttia (yksi kohotuskerta riittää) ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!