Kerrankin tuli oikein muhkeita muffinsseja :) Ohjeen näihin olen napannut netistä, sama ohje näkyy löytyvän useilta sivuilta. Ohje toimi erinomaisesti myös gluteenittomana ja muffinssit olivat todella helppoja valmistaa, riitti kun sekoitti ainekset vaikkapa puuhaarukalla. Sen verran "huijasin" ulkonäön suhteen, että ripottelin suklaarouhetta muffinssien päälle ennen kuin laitoin uuniin, jotta sain tuohon pintaankin suklaamurut näkyviin.
Amerikkalaiset suklaamuffinssit (12kpl)
100 g pehmeää voita/margariinia
2½ dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
½ dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g tummaa suklaata rouhittuna
Sekoita pehmeä rasva, sokeri, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseoksen joukkoon. Lisää taikinaan viimeisenä rouhittu suklaa. Jaa taikina muffinssivuokiin ja halutessasi ripottele suklaarouhetta vielä muffinssien päälle. Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.
Kiitos kovasti tästä ohjeesta ja muutenkin blogistasi. Nyt näkyy kuvatkin :)
VastaaPoistaMukava huomata, että lukijat alkavat löytää tämän uudenkin osoitteen. Toivottavasti täällä puolella ei tule ongelmia kuvien kanssa :)
VastaaPoistaTein näitä äsken myyjäisiin, ja tuli kyllä ihanan muhkeita ja hyväntuoksusia! En uskaltanu ottaa yhtään mut taikinaa maistoin ja oli kyllä hyvää!:)
VastaaPoistaTällä ohjeella tulee kyllä hyviä suklaamuffinsseja :)
Poistaäsken tli uunista. Tuoksu on mahtava, korvasin osan jauhoista kaurahiutaleilla kun jauhot loppuivat kesken..
VastaaPoistapäästiin maistamaan. On muuten sellainen herkku että nirso gluteenittomalla ja laktoosittomalla ruokavaliolla oleva poikani rakastui näihin. Täysi kymppi tästä ohjeesta, en edes huomannu itsekkään gluteenittomaksi.. Voisi ensikerralla kokeilla vielä lisätä jotain hedelmää tai marjaa joukkoon. Kiitokset!
VastaaPoistaHyvä, että ovat maistuneet. Näissä leivinjauheella kohotettavissa ei eroa gluteenittoman ja tavallisen välillä huomaa kun vain jauhomäärä on oikea :)
PoistaAinekset on ilmeisesti tarkoitus sekoittaa ihan käsipelillä, ilman sähkövatkainta? =)
VastaaPoistaJuu, ei tarvitse vatkailla, käsipelissä sekoittaminen riittää.
PoistaAi miten tuli ihania! Kiitos ohjeesta :) Lisäsin itse vielä suklaasydämen, pari palaa maitosuklaata keskelle.. Oli helppo ja mukava ohje!
VastaaPoistaNämä ovat kyllä näppäriä :)
PoistaVoi kiitos,kun olet laittanu tänne näin herkullisia reseptejä! Tietysti suklaan ystävänä kokeilen muffineita ensimmäiseksi! Mulla nää viljameiningit vasta noin kaksi viikkoa tiedossa,et nää olikin mun vaivojeni syy! Yksi kiitollinen lukijasi
VastaaPoistaEi muuta kun opettelemaan gluteenitonta leivontaa sitten :) Gluteenittomuus ei ole edes hidaste leivonnalle.
PoistaKiitos hirveasti tästä ohjesta!!!!!!!!! Niin monta kerta olen tehnyt aina onnistui....Tänään laitoin mini Pätkis (raastettu isolla)ja tuli niin hyviä että nami nami...:)))
VastaaPoistaPätkiksellä voisi itsekin kokeilla, pienen mintun vivahteen saisi :)
PoistaMetsästin tässä gluteenittomia suklaamuffinssi-ohjeita ja törmäsin sivulle! :) En käyttänyt itse leivonnassa tätä ohjetta, mutta sain siitä kuitenkin muutaman lisäniksin muffiniohjeeseeni. Itse en ole gluteeniton ja niinpä tämä on nyt ensimmäinen kerta kun gluteenittomia muffinsseja tein! Varsinkin koostumuksen kannalta ohjeestasi löytyi hyviä vinkkejä millä taikinasta sai vähän sitovamman! Kiitos! ^__^
VastaaPoistaVihdoinkin löytyi hyvännäköinen muffissiohje! Aion varmasti kokeilla. Blogissa on hyvät ohjeet leipomiseen:) Itsekkin olen nyt gluteenittoman ruokavalion myötä innostunut gluttenittomasta leivonnasta, aipn varmasti kokeilla muitakin ohjeita:)
VastaaPoistaNämä on tosi hyviä ja maistuneet ei-keliaakikoillekin tosi hyvin. Nuo suklaapalat pinnalla saa houkuttelevan näköisiksi :)
PoistaParhaita tulee kun laittaa fazerin taloussuklaata, ja ei 100g vaan 200g. Suolan oon jättäny pois ja käyttäny voita margariinin sijasta. Siitä voista tulee sen verta suolaa, että turha sitä lisäillä. Toimii myös Sunnuntain gluteenittomalla jauho mixillä
VastaaPoistaFazerin taloussuklaassa on saattaa sisältää vehnää -merkintä, joten siksi en sitä suosittele (ei suositella keliaakikoille jatkuvaan käyttöön). Jokaiselle keliaakikolle varmin valinta on Pandan suklaat tai Brunbergin tumma, jossa pakkauksessakin mainitaan gluteeniton. Suklaatahan voi näissä käyttää niin reilusti kun tahtoo, ihan oman maun mukaan :) Suola vahvistaa näissä leivonnaisen makua, on totta, että sitä tulee voistakin, mutta monet ammattilaiset lisäävät tämän tyyppisiin leivonnaisiin suolaa, jolloin maut tulevat paremmin esiin. Sunnuntain jauhot toimivat myös varmasti, mutta ohjeessa suosittelen Semperiä, kun olen sillä näitä itse tehnyt ja silloin voin olla varma, että niille jauhoille tuo ainemäärä on oikea.
PoistaAivan mahtava ohje, kiitos! Muokkasin ohjeen vielä kauramaidon ja maidottoman suklaan kanssa maidottomaksi ja hyvin onnistui. Päälle vielä soijakermavaahtokuorrutus, namnam!
VastaaPoistaOle hyvä :) Tämä ohje kyllä toimii tosi hyvin gluteenittomana.
Poistakuinka paljon sitä taikinaa pitää muffini vuokaan laittaa että tulevat noin ihanan kuohkeiksi?
VastaaPoistaTäytän vuoat itse yleensä niin, että taikinan pinta jää noin ½ cm - vajaan sentin päähän vuoan reunasta. Noihin normaalikokoisiin muffinivuokiin kun jakaa tuon ohjeen mukaisen taikinamäärän tasan 12 vuokaan, niin tulee juuri sopivasti taikinaa tuollaisiin muhkeisiin muffinsseihin.
PoistaNam nam, pitää ehdottomasti kokeilla joskus!
VastaaPoistaÄidilläni todettiin pari viikkoa sitten keliakia ja tekemisen puutteessa (leipuri-kondiittori lomalla) kokeilla näitä, tuli todella hyvää! Sulatin n.175g tummasuklaan voiseoksen joukkoon. Erittäin hyvä ohje! Kiitos<3
VastaaPoistaMukava kuulla, että olet tykännyt :)
PoistaLeivoin näitä muffineja miniversiona ja oikein hyviä tuli :) Kiitos hyvästä ohjeesta!
VastaaPoistaOle hyvä :)
PoistaKiitos ohjeesta, tyttöni harjoittelee gluteenitonta leivontaa ja nyt aattoiltana haluaa näitä testata :)
VastaaPoistaOle hyvä :) Toivottavasti tuli hyviä muffinsseja.
PoistaMahtavaa ! Upeita ja kuohkeita muffinsseja, gluteenittomina! Kiitos paljon reseptistä, on pistänyt makeannälän kuriin kunnon muffinssien maulla. Piristää meidänkin perheen päivää oikein kunnolla! ☺
VastaaPoistaOle hyvä! Aina mukava kuulla, että ohje on mieluinen.
PoistaKiitos hyvästä ohjeesta, maistuivat myös tavallisille perheenjäsenille. Me gluteenittomat ihastuimme ihan kympillä näihin !
VastaaPoistaOle hyvä :) Meilläkin nämä ovat yhden ei-keliaakikko sukulaisen suosikkeja, eli gluteenittomuus ei todellakaan tarkoita huonompaa makua.
PoistaMoikka!
VastaaPoistaOnko sulla vinkkiä mitä jauhoja kannattaisi sotkea kun semperin jauhoseos ei käy koska sisältää perunaa?
Kannattaa kokeilla Schärin Mix Pâtisserie -jauhoseosta, mikäli sitä sattuu oman alueen kaupoista löytymään (k-ryhmän valikoimiin kuuluu) http://www.schaer.com/fi/gluteenittomia-tuotteita/jauhot/mix-patisserie-mix-c .
PoistaToinen vaihtoehto on tehdä seos esimerkiksi riisijauhosta, maissijauhosta ja tapioka- tai maissitärkkelyksestä. Lähtisin itse ehkä kokeilemaan 1/3 noita kaikkia, mutta lisäisin taikinaan hieman ksantaania.
Hei!
VastaaPoistaToivoisin nopeaa vastausta sillä kohta aloitan näiden muffinssien teon! :) Tarkoittaahan tuo kaakaojauhe tätä tummaa leivontakaakaojauhetta?
Tein leivontakaakaolla ja osui varmasti nappiin..! Maku oli ihanan suklainen ja pehmeä. Saanko lisätä reseptin blogiini?:)
PoistaHei, Sori etten vastannut ajoissa, mutta näissä resepteissäni kaakaojauhe tarkoittaa aina tummaa leivontakaakaota. En käy päivittäin katsomassa kommentteja, joten siksi viivästyminen... Reseptin saa lisätä kunhan linkittää alkuperäisen ohjeen reseptin yhteyteen ja kertoo alkuperän :)
PoistaTaikina oli tosi hyvää ja ne mun muffinssit ois onnistunu mutku mä sitte otin 25min päästä pois ja oli ihan palanu.
VastaaPoistaPaistoajat vaihtelevat aina uunista riippuen, sillä uunien tehoissa on eroja vaikka ne säädettäisiinkin samaan paistolämpötilaan. Siitä syystä paistoajassa on tässäkin ohjeessa tuo liukuma ja uuniin kannattaa aina kurkata paiston aikana, sillä joskus esimerkiksi uudet uunit paistavat paljon tehokkaammin kuin vanhemmat.
PoistaHei! Olen tehnyt näitä pari kertaa, gluteeniton ystäväni kehui kovasti! Olen tehnyt myös mansikkamuffinsseja jättämällä kaakaon ja suklaan pois ja lisäämällä pari desiä mansikkasurvosta ja hieman jauhoja. Kiitos paljon ohjeesta :-)
VastaaPoistaMikähän mulla meni vikaan, kun yritin ohjeen mukaan tehdä, mutta taikina levisi vain pitkin pelliä? Ei tullut hienoja kuohkeita muffinsseja :(
VastaaPoistaKiitos! Loistava ohje. Vähän tuunasin: vajaa puolet jauhoista blendattuja kaurahiutaleita, desi vähemmän sokeria ja kaakaona raakakaakaojauhe. Suola on kyllä ehdoton maun korostaja. Tämä ohje jää käyttöön.
VastaaPoistaTosi hyvä tuoksu uunista kyllä tulee �� vaikea vaan arvioida aina milloin on valmista. Ainahan näitä ohjeita voi soveltaa vaikka millä. Marjoilla, hedelmillä. Ite koneella vetelin niin helppoa oli. Nyt avaamaan uuni -> ��
VastaaPoistaAivan huippuja muffinsseja!! Tein täällä Turkissa näitä ja käytin toki eri jauhoja, mutta hyvin onnistui. Nyt pitäis testata onnistuisiko myös öljyllä, koska täällä ei ole laktoositonta voita. Kiitos ohjeesta!!
VastaaPoistaMeinasin itsekkin tehdä näitä koulun myyjäisiin, paljonko yhdestä satsista mahtaa tulla? (suurinpiirtein)
VastaaPoista