Gluteenittomia kaneliässiä jotka eivät ole hauraita. Ohjeen taika lienee noissa kananmunissa, joita käytetään hieman tavanomaista enemmän. Ohje on alunperin ollut vehnäjauhoille, mutta totesin sen erinomaiseksi gluteenittomilla jauhoilla tehtynä.
Gluteenittomat kaneliässät:
120g voita/margariinia
150g sokeria
3 kananmunaa
1-2tl kanelia
1tl leivinjauhetta
(kaneli-sokeri seosta)
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon yksitellen kananmunat jokaisen jälkeen vatkaten. Lisää taikinaan viimeisenä vähitellen ja koko ajan vatkaten jauhot, joihin on sekoitettu kaneli ja leivinjauhe. Anna taikinan kovettua kylmässä.
Ota taikinasta noin kolmannes ja hiero pötköksi jauhotetulla pöydällä. Jaa pötkö samankokoiseen pieniin paloihin. Hiero palaset pieniksi pötköiksi ja pyöräytä pötkö kaneli-sokeri seoksessa. Muotoile pellille ässäksi. Tee samoin lopulle taikinalle.
Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Ohjeesta tulee reilut 50 ässää.
Kiitos Suvi ihanasta ohjeestasi! <3 Aijon tehdä tällä sinun ohjeellasi kaneliässiä joulupöytääni. :) Ovat niin kauniita ja hyvin onnistuneita! <3
VastaaPoistaTällä ohjeella on kyllä helppo tehdä gluteenittomat ässät. Alunperin tämä on ollut mummoni ohje vehnäjauhoista tehdyille ässille.
PoistaAion tehdä noita Jouluksi,kiitos reseptistä!!
PoistaTodella ihania ja helppo leipoa. Otin riskin, testaamatta ja viikkoa ennen häitä laitoin mieheni leipomaan häihimme näitä ihania ässiä. Aikataulumme ei olisi kestänyt epäonnistumista... Olivat niin hyviä ettei uskottu että mieheni oli leiponut ne. Aikaisemmin olin kyllä kokeillut suklaakeksien ohjetta, joita myös tarjosimme häissämme. Iso Kiitos ohjeista.
VastaaPoistaHienoa kuulla, että olet tykännyt ohjeesta. Tämä ohje ei itselläkään ole koskaan pettänyt ja ei voi kun suositella :)
PoistaKiitos Sinulle, kun on tällainen blogi. Sukuun tullut henkilö, jolle ei vilja käy ja täysin näiden jauhojen kanssa tumpelo tekijä kun olen, niin yksityiskohtainen ohje on paikallaan. Ässätaikina jääkaapissa ja tortut teen ehdottomasti, myös tavalliset. Hyvää joulun aikaa. t.leipuri"
VastaaPoistaHyvää joulua myös sinulle :)
PoistaHyviä tuli tällä ohjeella. Tein puolikkaan taikinanan ja osan jauhoista korvasin pottujauhoilla (loppui semperin jauhot kesken). Näitä tehdään toistekki. Hyvää joulun odotusta!
VastaaPoistaPerunajauhot ovat varmasti tehneet näistä vielä suussa sulavampia :) Oikein hyvää joulun odotusta sinnekin!
Poistaitse en jaksanut pyöritellä..vaan pursotin pussilla ässät..silti tuli hienoja. Meillä on koko gluteeniton perheemme tykännyt; Iso kiitos ohjeesta ja mukavaa joulunaikaa sinulle!
VastaaPoistaOle hyvä ja oikein hyvää joulua myös sinulle!
PoistaMoikka! :) Montakohan ässää tällä ohjeella noin suurinpiirtein tulee? Kymmenien tarkkuudella riittää :) Jos ohjeeseen lisäisi turkinpippurirouhetta, niin tulisiko tuo määrä vähentää jauhoista, vai miten asia olisi helpointa ratkaista?
VastaaPoistaMukavaa talven jatkoa!
- Ilona
Tästä tulee vähän reilut 50 ässää. Turkinpippurirouhetta laitettaessa ei jauhomäärää tarvitse muuttaa. Turkinpippurirouhe on vähän kuin mantelirouhe, että se vain on siellä taikinan joukossa tuomassa makua, mutta jauhojen määrään se ei vaikuta, kun se ei ole jauhoihin rinnastettava ainesosa.
Poistamoi niin voiko tuohon käyttää myös sunnuntain jauhoja?
VastaaPoistatai farinaa
PoistaKyllä pitäisi onnistua myös Sunnuntain jauholla. En ole itse kokeilllut, mutta yleensä sitä pystyy käyttämään saman määrän, kuin Semperin hienoa jauhoseosta. Mikäli Farinan jauhoja löytyy kaapista, voi Sunnuntain joukkoon laitta hieman esimerkiksi täysjyväriisijauhoa tuomaan karkeutta, sillä Sunnuntain jauhot ovat oikeastaan pelkkää vitaminoitua vehnätärkkelystä. Riisijauho varmasti parantaisi lopputulosta.
PoistaOnnistuisikohan perunajauhoilla? Pitää kokeilla. Semperin jauhoja en tahdo käyttää, koska niissä jauhoseoksissa on maissia ja maissi on nykyään aina geenimanipuloitua (GMO) ellei kyse ole luomumaissista, ja sellaista en ole mistään löytänyt.
VastaaPoistaSunnuntaijauhoja olen yleensä käyttänyt, mutta en tiedä senkään terveellisyydestä, vehnästä, kun se on peräisin.