Tällä ohjeella tulee pehmoista hapanleipää. Juurta voi hapattaa "oman maun mukaan", eli mitä happamamman leivän haluaa, sitä pidempään juurta hapatetaan.
Juuri:
5 dl vettä
50 g tattarijauhoa
50 g Finax hapantaikinajuurta
50 g Semper Grov mix:iä
12,5 g hiivaa
Lisää:
25 g hiivaa
5 g psylliumia
7 g suolaa
50 g Semper Grov mix:iä
200 g Schär Brot mix dunkel:ia
Juuri:
5 dl vettä
50 g tattarijauhoa
50 g Finax hapantaikinajuurta
50 g Semper Grov mix:iä
12,5 g hiivaa
Lisää:
25 g hiivaa
5 g psylliumia
7 g suolaa
50 g Semper Grov mix:iä
200 g Schär Brot mix dunkel:ia
Valmista juuri liuottamalla hiiva lämpimään veteen ja sekoittamalla jauhot joukkoon. Anna juuren hapata lämpimässä paikassa 3-6 tuntia (riippuen miten hapanta leipää haluat).
Lisää hapantuneeseen juureen hiiva (liuota tarvittaessa n. ruokalusikalliseen vettä), psyllium ja suola. Anna taikinan levätä noin 5 minuuttia jotta psyllium ennättää turvota. Vaivaa joukkoon yleiskoneella jauhot ja jatka vaivaamista vielä muutaman minuutin ajan jauhojen lisäämisen jälkeen, jotta taikinan rakenteesta tulee hyvä.
Kaada taikina rasvattuun leipävuokaan ja kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 1 tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!