lauantai 13. joulukuuta 2014

Taatelikakku




Tämän kakun valmistamiseen ei tarvita sähkövatkainta, vaan ainekset voi sekoittaa käsin.

Ohje:
3 dl vettä
1 pkt taateleita
200 g voita
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
½ dl kermaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria

Voita ja gluteenittomia korppujauhoja vuokaan

Keitä taatelit vedessä pehmeiksi, soseuta. Sulata voi ja sekoita se taateleiden joukkoon, Lisää kananmunat jokaisen jälkeen hyvin sekoittaen. Sekoita taikinaan kerma, sokeri ja keskenään sekoitetut jauho, nostatusaineet ja vaniljasokeri. Rasvaa ja jauhota vuoka, kaada taikina vuokaan tasaisesti. Paista 175 asteessa noin tunti, tarkista kakun kypsyys tikulla. Ohje on sopiva noin 1,7 litran vuokaan.  

4 kommenttia:

  1. Hyviä reseptejä sulla muutenkin mutta tästä tuli niiiin ihanaa että en voi uskoa. Kiitos kun jaat hyvät reseptisi kanssamme!! Seija

    VastaaPoista
  2. Hei, meillä keliakia on tämän syksyn uusi asia, ja olen ihan fiiliksissä tästä sivustostasi! Heti alkuun juttujasi lukemalla sai hyvän kokonaiskuvan eri jauhoista ym. joita on niin paljon, että muuten olisi ollut sormi suussa pitkän aikaa. Nyt löytyi joululeivontaan heti hyvät ohjeet. Kiitos! Katri

    VastaaPoista
  3. Hei, Mulla keliakia ollut jo muutamia vuosia, mutta en ole itse valmistanut kuivakakkuja kuin juhlapyhiksi. Nyt iski sellainen kakku, että ajattelin alkaa valmistaa itse kakkuja. Ja hyvinpä onnistuu. Kiitos paljon resepteistäsi. Tuomo

    VastaaPoista
  4. Olipa kyllä hyvä ohje! Pientä muuntelua tein: taatelin sijasta viikunoita ja pienehkö omena. Jauhoina
    semperiä ja kaurajauhoja puolet ja puolet. Kanelia ja inkivääriä. Koostumus kyllä mitä mainioin ohjeellasi näin muunneltunakin. Iso kiitos! Tämä ohje talletetaan visusti. Terveisin Maija

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...