Tässä miedon omenaisessa kakussa maistuu mausteena
kaneli. Laitoin tällä kertaa kiilteeseen jouluisasti vaaleaa glögiä, mutta myös
omenamehu käy tähän erinomaisesti ja tuo sitä omenan makua mukavasti esiin myös
kiilteessä. Koristereunan tekeminen vaatii minulta vielä vähän harjoittelua,
enkä siksi vielä siihen sen tarkemmin ohjeita ala jakelemaan. Itse katsoin
siihen neuvot Kinuskikissan sivuilta. Glutanon Landtaler-keksit muuttuivat vähän
aikaa sitten Schärin pakettiin. Nämä keksit olivat yllätyksekseni myös kananmunattomia,
joten niitä on hyvä hyödyntää, mikäli tarvitsee tehdä kananmunaton juustokakku.
50 g voita
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl omenasosetta
1 dl sokeria
1½ tl kanelia
7 liivatelehteä + ½ dl vettä
2 dl vaaleaa glögiä tai omenamehua
3 liivatelehteä
Murskaa keksit kaulimen avulla muovipussissa. Sulata voi
ja sekoita keksimurska voisulan joukkoon. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle
ja laita kylmään. Laita 7 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma
ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, omenasose ja
kaneli. Purista kylmä vesi liivatteista ja kuumenna ½ dl vettä. Liuota
liivatteet veteen, anna seoksen jäähtyä hetki ja lisää se täytteen joukkoon ohuena
nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle irtopohjavuokaan ja
laita hyytymään jääkaappiin ainakin 3 tunniksi. Kun täyte on hyytynyt, valmista
kiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja kuumenna ½ dl glögistä
tai omenamehusta kuumaksi. Purista kylmä vesi liivatelehdistä ja liuota ne
kuumaan mehuun tai glögiin. Kaada seos ohuena nauhana lopun nesteen joukkoon
koko ajan sekoittaen. Kaada kiille hyytyneen kakun pinnalle varovasti lusikan
pesän kautta niin, ettei neste pääse irrottamaan mukaansa täytettä. Laita kakku
hyytymään kylmään noin tunniksi ja koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!