Tämän hetken nettihitti leivonnaisten saralla on nopea
mukikakku mikrossa. Testasin ohjeen johon tuli kananmunaa, mutta en tykännyt
kananmunan kakkuun tuomasta rakenteesta ja kaipasin suklaisempaa versiota, kuin
kaakaojauheella tehty oli. Lopputuloksena syntyi oikeasta suklaasta ilman
kananmunaa tehty pikainen mutakakku, joka valmistuu alle viidessä minuutissa.
Tämä ei kohoa niin kauniin korkeaksi, kuin kananmunaa sisältävät versiot,
mutta maku korvaa ulkonäön ja toimii vaniljajäätelön kanssa erinomaisesti. Tein
tämän tuollaiseen isoon kahvikuppiin, joka on vetoisuudeltaan noin 1½ dl ja
kuppi oli hyvin naftin kokoinen annokselle, hieman meinasi valua reunojen
puolelle paiston aikana, vaikka kypsänä kakku hieman vetäytyykin kasaan.
Ohje:
15 g voita
20 g tummaa suklaata
2 tl sokeria
2½ rkl perunajauhoa
½ tl leivinjauhetta
2 rkl vichyä
Mittaa voi, suklaa ja sokeri mikronkestävään n. 1½ - 2 dl
vetoiseen mukiin. Kuumenna seosta mikrossa sen aikaa, että suklaa ja voi
sulavat. Sekoita joukkoon perunajauho ja leivinjauhe (sekoita tässä vaiheessa
huolellisesti, ettei perunajauho jää paakkuihin). Lisää taikinaan viimeisenä
vichy jälleen huolellisesti sekoittaen. Taikina alkaa tässä vaiheessa hieman
kuohua, mutta se kuuluu asiaan. Laita muki mikronkestävän lautasen päälle
(varotoimi) ja kuumenna mikrossa täydellä teholla minuutin ajan. Nauti hieman
lämpimänä esimerkiksi vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!