perjantai 5. joulukuuta 2014

Punajuurisämpylät


Joulunpunaiset punajuurisämpylät ovat herkullisia erityisesti keittojen kanssa syötynä.

Ohje:
5 dl vettä
50 g hiivaa
1 rkl psylliumia
1 tl suolaa
3 dl raastettua punajuurta (keitettyjä)
1 tl ksantaania
1 rkl ruokaöljyä

Liuota hiiva veteen, vatkaa psyllium joukkoon käsivispilällä ja anna turvota noin 3-5 minuutin ajan. Lisää joukkoon suola ja punajuuriraaste. Sekoita pienissä erissä taikinaan jauhot, joiden joukkoon on lisätty ksantaani. Vaivaa öljy viimeisenä joukkoon. Vaivaa taikinaa lopuksi  sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella muutaman minuutin ajan voimakkaasti. Älä kohota taikinaa tässä vaiheessa, vaan leivo siitä heti sämpylöitä. Muotoile taikinasta jauhotetuin käsin sämpylöitä leivinpaperoidulle pellille. Kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia (tai kunnes sämpylät ovat kohonneet kaksinkertaisiksi). Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä ja näyttää myös, pittääpä koittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat kivaa vaihtelua perinteisiin sämpylöihin.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...