Joulunpunaiset punajuurisämpylät ovat herkullisia
erityisesti keittojen kanssa syötynä.
Ohje:
5 dl vettä
50 g hiivaa
1 rkl psylliumia
1 tl suolaa
3 dl raastettua punajuurta (keitettyjä)
500 g (1 pkt) Semper Karkeaa jauhoseosta (grov mix)
1 tl ksantaania
1 rkl ruokaöljyä
Liuota hiiva veteen, vatkaa psyllium joukkoon
käsivispilällä ja anna turvota noin 3-5 minuutin ajan. Lisää joukkoon suola ja
punajuuriraaste. Sekoita pienissä erissä taikinaan jauhot, joiden joukkoon on
lisätty ksantaani. Vaivaa öljy viimeisenä joukkoon. Vaivaa taikinaa
lopuksi sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella muutaman
minuutin ajan voimakkaasti. Älä kohota taikinaa tässä vaiheessa, vaan leivo
siitä heti sämpylöitä. Muotoile taikinasta jauhotetuin käsin sämpylöitä
leivinpaperoidulle pellille. Kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia (tai
kunnes sämpylät ovat kohonneet kaksinkertaisiksi). Paista 225 asteessa noin 25
minuuttia.
Kuulostaa hyvältä ja näyttää myös, pittääpä koittaa.
VastaaPoistaNämä olivat kivaa vaihtelua perinteisiin sämpylöihin.
Poista