Englantilainen hedelmäkakku on varmaan yksi
perinteisimmistä jouluksi leivottavista kakuista. Tämä kakku kannattaa
valmistaa vähintään pari päivää ennen tarjoilua tekeytymään jääkaappiin, sillä
sen maku paranee, kun kakku saa seisoa. Hedelmiä voi vaihdella ihan oman maun
mukaan, käytin itse tässä valmista kakkujen leivontaan tarkoitettua
hedelmäsekoitusta, jossa oli mm. kirsikoita ja sukaattia. Taikinassa oleva
ksantaani tekee kakusta kestävämmän, eikä se murustu niin herkästi, vaan
muistuttaa rakenteeltaan hyvin paljon vehnäjauhoihin tehtyä kakkua.
Ohje:
200 g kakkutäytehedelmiä
1 dl mantelirouhetta
1 dl konjakkia
½ dl perunajauhoa
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
½ tl ksantaania
voita ja gluteenitonta korppujauhoa vuoan jauhottamiseen
Sekoita hedelmät ja mantelirouhe, kaada joukkoon konjakki
ja anna marinoitua ainakin pari tuntia. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi
vaahdoksi, lisää joukkoon kananmunat sekä ½ dl Semperin jauhoseoksesta,
vatkaa voimakkaasti. Sekoita loppuun Semperin jauhoseokseen (2½ dl) leivinjauhe
ja ksantaani, lisää jauhoseos taikinaan. Siivilöi hedelmistä konjakki ja
sekoita se taikinaan. Sekoita perunajauho hedelmien joukkoon ja lisää hedelmät
taikinaan viimeisenä. Rasvaa ja jauhota noin 1,75 litrainen kakkuvuoka ja kaada
taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti, kokeile kakun kypsyys tikulla.
Kumoa kypsä kakku vuoasta ja anna jäähtyä peitettynä. Kun kakku on jäähtynyt,
kääri se tiiviisti folioon ja laita jääkaappiin maustumaan pariksi päiväksi.
Tein viime Jouluna ensimmäisen kerran tätä kakkua ja voi että kun oli hyvää! Tämä kakku kuuluu tähänkin Jouluun :)
VastaaPoistaTänään tein ja jouluaattona maistetaan. Ainakin näytti uunista tullessa hyvältä, hienosti nousi. :)
VastaaPoistaTänään tein ja jouluaattona maistetaan. Ainakin näytti uunista tullessa hyvältä, hienosti nousi. :)
VastaaPoistaKäykö konjakin tilalle joku muu?
VastaaPoista