Jos ei halua itse tehdä joulutorttutaikinaa, löytyy
kaupan pakastealtaasta myös valmiita taikinoita. Schärin Millefogliesta tein
omena-kanelimarmeladilla kukkatorttuja ja taikina on sopivan neutraali
tällaisiinkin leivonnaisiin. Niin lehtevää lopputulosta ei kannata odottaa,
kuin mitä pakkauksen kuvassa, mutta kyllä nämä hieman nousevat. Tuon
kukkamallin hyvänä puolena on, että tortut ovat hieman korkeamman näköisiä kuin
tähtitorttuina, eikä taikinan vähäisempi kohoaminen haittaa niin paljoa.
Omena-kanelimarmeladia
Kananmuna voiteluun
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa sulanut
taikina 9 samankokoiseen neliöön. Leikkaa jokaisen neliön kulmiin viillot
kulman muotoisesti noin puolen sentin päähän taikinan reunasta. Huomioi, että
et leikkaa koko reunaa irti, vaan pelkästään nurkista (katso alla oleva kuva).
Nosta viiltojen erottamat kulmat taikinalevyn keskelle niin, että tortun päälle
muodostuu kukkakuvio. Painele nurkat kunnolla kiinni taikinalevyn keskustaan.
Laita keskelle omena-kanelimarmeladia ja voitele tortut kananmunalla. Paista
225 asteessa noin 15 minuuttia.
Kaikille tuntuu olevan se lehtevyys tärkein, mitä näitä keskusteluja joulutortuista olen lukenut. Kyllä minulle leivottavuus ja maku on aina tärkeimmät. :)
VastaaPoistaMä olen samaa mieltä kuin edellä :) ja taisin kerran asiasta jo mainitakin :)
VastaaPoistaMaku on aina kyllä pääasia. Monta vuotta tuli leivottua laukkutorttuja ja ne on hyviä. Lehtevyys on aika pitkälti esteettinen juttu ja itselleni se lehtevyyden tavoittelu on ollut sellaista omien leivontataitojen testausta. Lehtevissä tortuissa se suutuntuma on hieman erilainen ja taikinan väliin kaulitut voikerrokset antavat myös oman makunsa sen rakenteen ohella.
VastaaPoistaPyörittelin tätä juuri kaupassa, mutta kun ei ollut mitään tajua, että onko hyvää, vaiko ei. Nyt ehkä uskallan käydä ostamassa.
VastaaPoistaTämän kanssa ei ainakaan itselleni ole tullut pettymystä, käy tosi hyvin niin suolaiseen kuin makeaankin, eikä rasva valu taikinasta paiston aikana (kunhan laittaa täysin kuumuneeseen uuniin). Ja ihan joulutortuille nämä maistui, tomusokeria vielä päälle niin nam! :)
PoistaMä olen aina ihaillut näitä kukkatorttuja ja musta näyttävät paremmilta, kun ri ole liian lehtevä. Taidanpa siirtyä ensi jouluna gluteenittomissa tähän malliin :) Niin ja taikinana taidan kahden pienen lapsen äitinä pitäytyä siinä sun helpossa, mihin saa, muuten, siihenkin lehtevyyttä mulle ihan tarpeeksi, kun kaulitsee levyksi, taittelee, käyttää jääkaapissa, kaulitsee uusiksi jne. Mä taisin kaulita neljä kertaa.
VastaaPoistaNämä kukkatortut on kyllä näyttäviä ja helppoja tehdä. Se helppo joulutorttutaikina on siitäkin hyvä, että samasta taikinasta voi tehdä myös pasteijoita ja se toimii myös suolaisten piirakoiden pohjana.
PoistaMissä tuotetta myydään?
VastaaPoista