lauantai 27. syyskuuta 2014

Manteliässät


Näiden ässien alkuperäisen ohjeen sain mummoltani, joka puolestaan oli saanut sen joltakulta toiselta. Eli ohjeen tarkka alkuperä on arvoitus. Ohje oli alunperin vehnäjauhoille ja jauhomäärä oli ilmoitettu grammoina, mutta mummo jo totesi alkuperäisen jauhomäärän olevan suht suuri, joten menin hieman näppituntumalla jauhoja laittaessani ja muuntaessani ohjetta gluteenittomaksi. Mantelit antavat näihin hieman erilaisen suutuntuman ja aromin kuin perinteisissä kaneliässissä. Kanelikin näissä maistuu tuon pinnalla olevan kaneli-sokeriseoksen myötä, mutta ei niin vahvasti kuin kaneliässissä.

Ohje (n. 50 kpl):
100 g voita/margariinia
1 dl sokeria
1 iso kananmuna 
1½ dl (n. 80 g) mantelirouhetta
½ tl ruokasoodaa

pinnalle: kaneli-sokeriseosta
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi seokseksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon kananmuna ja ½ dl jauhoista, vatkaa voimakkaasti. Lisää taikinaan mantelirouhe ja loput jauhot joihin on sekoitettu ruokasooda. Laita taikina tarvittaessa kylmään noin 15 minuutiksi. Muotoile taikinasta jauhotetulla pöydällä tanko (tai pari) ja jaa se samankokoisiin paloihin. Hiero taikinapalat kämmenten välissä pötköiksi, pyöräytä kaneli-sokerissa ja muotoile leivinpaperoidulle pellille ässiksi. Paista 200 asteessa noin 7-10 minuuttia.   
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...