Testasin Farina -tuoteperheen piirakkapohjaseosta
porkkanakakkuun. Kyseisessä jauhoseoksessa on sokeri ja nostatusaineet mukana,
joten tähän ei tarvinnut lisätä kuin kananmunia ja rasvaa sekä makua antavia
aineita. Pohja kohosi todella hyvin ja oli rakenteeltaan pehmeä ja kuohkea.
Kuorrutteessa käytin tällä kertaa appelsiinituorejuustoa maustamattoman sijasta
ja sen antoi oman makuvivahteensa kakulle. Mikäli tähän käyttää maustamatonta
tuorejuustoa, kannattaa kuorrutetta maistaa ennen levittämistä ja tarvittaessa
lisätä hieman tomusokeria (appelsiinituorejuusto on hieman makeampaa kuin
maustamaton). Tähän kakkuun kannattaa käyttää juuri raastettua porkkanaa (juuri
raastettu on hyvän kosteaa ja tuo taikinaankin kosteutta).
Pohja:
1 rkl kanelia
150 g sulatettua voita tai margariinia
3 kananmunaa
2 dl porkkanaraastetta
Sekoita kaneli jauhoseoksen joukkoon. Lisää sulatettu
rasva ja kananmunat. Vatkaa taikinaa voimakkaasti sähkövatkaimella muutaman
minuutin ajan. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja pyöräytä taikinaa vielä hetki
sähkövatkaimella, että raaste sekoittuu kunnolla taikinaan. Kaada taikina
leivinpaperoituun tai huolella rasvattuun vuokaan (käytin 30cm x 22cm kokoista
vuokaa, taikinaa tuli noin 2-3cm paksuinen kerros). Paista 200 asteessa 25
minuuttia. Kumoa kypsä pohja ja anna sen jäähtyä peitettynä.
Täyte:
100 g voita
1 dl tomusokeria
200 g tuorejuustoa (maustamaton tai appelsiini)
Koristeeksi mantelirouhetta
Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri kuohkeaksi seokseksi
sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Levitä seos jäähtyneelle
pohjalle ja ripottele päälle mantelirouhetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!