Mustikkapullat ovat yleensä kesän pullia, mutta niitä voi
leipoa myös pakastetuista mustikoista.
Ohje:
3 dl maitoa/vettä
½ palaa hiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
½ rkl kaardemummaa
7-8 dl Semperin hienoa jauhoseosta
½ tl ksantaania
100 g pehmeää voita/margariinia
kananmunaa voiteluun
3 dl mustikoita + ½ dl perunajauhoa
Lämmitä neste ja liuota hiiva siihen. Lisää
joukkoon psyllium ja anna sen turvota hetki. Sekoita taikinaan suola, sokeri,
kananmuna ja kaardemumma. Sekoita ksantaani jauhoihin ja lisää reilut puolet
jauhoista taikinaan koko ajan vaivaten. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot.
Vaivaa taikinaa koneella vielä noin 3-5 minuuttia voimakkaasti. Älä kohota
taikinaa, vaan leivo siitä heti pullia. Hiero taikinasta jauhotetulla pöydällä
pötkö ja jaa se 12 osaan. Hiero jokainen taikinapala kämmenten välissä
pyöreäksi pullaksi. Paina pyöreisiin pulliin jauhotetulla mukinpohjalla kolo.
Kohota paineltuja pullia lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Sekoita
mustikat ja perunajauho kulhossa. Voitele pullat ja lisää täytteeksi
mustikoita. Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes pullat ovat
saaneet kauniin värin.
Paistoitko kolme pullaa erikseen, pellillä kun ei näytä olevan kuin yhdeksän?
VastaaPoistaPaistoin, eivät mahtuneet kaikki samalle pellille, kun tavoitteena oli, etteivät tartu toisiinsa kiinni.
Poistaglut. Pullan leivontaan sain ohjeen jossa laitettiin lämpimään nesteeseen hiiva, psyllium, hieman sokeria ja jauhoja ja jätettiin juuri tekeytymään sama homma sämpylöitä tehdessä.
VastaaPoistaOhjeita on monenlaisia :) Itse en pullan kanssa jaksa yleensä tuota pikajuurta käyttää, sämpylöihin olen joskus testannut.
Poista