lauantai 4. lokakuuta 2014

Mustikkapullat



Mustikkapullat ovat yleensä kesän pullia, mutta niitä voi leipoa myös pakastetuista mustikoista. 

Ohje:
3 dl maitoa/vettä
½ palaa hiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
 1 dl sokeria
1 kananmuna
½ rkl kaardemummaa
½ tl ksantaania
100 g pehmeää voita/margariinia

kananmunaa voiteluun
3 dl mustikoita + ½ dl perunajauhoa

Lämmitä neste ja liuota hiiva siihen. Lisää joukkoon psyllium ja anna sen turvota hetki. Sekoita taikinaan suola, sokeri, kananmuna ja kaardemumma. Sekoita ksantaani jauhoihin ja lisää reilut puolet jauhoista taikinaan koko ajan vaivaten. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa koneella vielä noin 3-5 minuuttia voimakkaasti. Älä kohota taikinaa, vaan leivo siitä heti pullia. Hiero taikinasta jauhotetulla pöydällä pötkö ja jaa se 12 osaan. Hiero jokainen taikinapala kämmenten välissä pyöreäksi pullaksi. Paina pyöreisiin pulliin jauhotetulla mukinpohjalla kolo. Kohota paineltuja pullia lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Sekoita mustikat ja perunajauho kulhossa. Voitele pullat ja lisää täytteeksi mustikoita. Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes pullat ovat saaneet kauniin värin.


4 kommenttia:

  1. Paistoitko kolme pullaa erikseen, pellillä kun ei näytä olevan kuin yhdeksän?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paistoin, eivät mahtuneet kaikki samalle pellille, kun tavoitteena oli, etteivät tartu toisiinsa kiinni.

      Poista
  2. glut. Pullan leivontaan sain ohjeen jossa laitettiin lämpimään nesteeseen hiiva, psyllium, hieman sokeria ja jauhoja ja jätettiin juuri tekeytymään sama homma sämpylöitä tehdessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohjeita on monenlaisia :) Itse en pullan kanssa jaksa yleensä tuota pikajuurta käyttää, sämpylöihin olen joskus testannut.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...