Syksyn sienistä valmistuu Millefoglie-taikinan avulla helposti maistuvat pasteijat. Sienet voivat olla jo säilöttyjä tai sitten myöhään syksyllä kasvavia suppilovahveroita.
Ohje:
½ dl keittämätöntä puuroriisiä
3 dl silputtuja sieniä (kantarelli tai suppilovahvero)
1 pieni sipuli
10 g voita
Suolaa ja valkopippuria
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä riisi
kypsäksi vedessä ja ruskista sienet ja sipuli pannulla voissa. Sekoita sienet
ja riisi keskenään, mausta suolalla ja valkopippurilla (maista täytettä, että
saat omaan makuusi sopivan suola- ja pippurimäärän). Leikkaa taikinalevy
taikinapyörällä 6-9 neliön muotoiseen osaan (riippuen siitä, minkä kokoisia
pasteijoita tahdot). Laita jäähtynyttä täytettä jokaisen taikinapalan päälle ja
taita taikinan reuna täytteen päälle niin, että saat kolmioita. Painele reuna
huolellisesti kiinni joko sormin tai haarukkaa apuna käyttäen. Paista 225
asteessa noin 15 minuuttia.
Heippa! Huomasin sun blogissa tuon tiramisuohjeen. Osaatko sanoa mistä noita Schärin savoiardi-keksejä voisi saada? Asun Turussa, joten täällä kuitenkin noita isompiakin kauppoja on, mutta vielä ei ole tullut vastaan. Tai tiedätkö jotain muita gluteenittomia savoiardi-keksejä?
VastaaPoistaKuopion seudulla ainakin Citymarketit myy niitä, joten K-ryhmän valikoimiin tuote kuuluu ja ketjun kaupat voivat niitä tilata valikoimiinsa, joten kannattaa esittää toivetta sinne suuntaan. Arvid Nordquist toimii Schärin tuotteiden maahantuojana ja heiltä voit myös tiedustella kyseisten keksien saatavuutta Turun seudulla. Muita savoiardi-keksejä en ole Suomessa nähnyt myynnissä, mutta m
Poistaniitä voi valmistaa myös itse. En ole testannut, mutta esimerkiksi tämä Kotikokin ohje vaikuttaisi sille, että voisi onnistua ihan hyvin vaihtamalla vain jauhot gluteenittomiin: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/116774/Savoiardi-keksit%20Tiramisuun/