Korvapuusti on suosikkipullani vuodesta toiseen ja maku
ei petä koskaan. Kaikista yksilöistä en koskaan saa täydellisen näköisiä, mutta
se ei makua haittaa. Jos korvapuustien leikkaaminen on vieras juttu,
vinkkikuvaa voi katsoa vaikkapa Mimmin keittiössä
-blogista: http://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2008/12/korvapuusteja (Mimmin
resepti on tavallisille korvapuusteille, mutta valmistusperiaate on tietenkin
sama, vaikka taikina on erilainen).
Ohje (n.15kpl) :
3 dl maitoa/vettä
½ palaa hiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
½ rkl kaardemummaa
7-8 dl Semperin hienoa jauhoseosta
½ tl ksantaania
100 g pehmeää voita/margariinia
Täytteeksi: voita, kanelia ja sokeria
kananmunaa voiteluun
raesokeria pinnalle
Lämmitä neste ja liuota hiiva siihen. Lisää
joukkoon psyllium ja anna sen turvota hetki. Sekoita taikinaan suola, sokeri, kananmuna
ja kaardemumma. Sekoita ksantaani jauhoihin ja lisää reilut puolet jauhoista
taikinaan koko ajan vaivaten. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa
koneella vielä noin 3-5 minuuttia voimakkaasti. Älä kohota taikinaa, vaan leivo
siitä heti korvapuusteja. Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen
muotoiseksi levyksi. Ota täytteeksi tarkoitetusta jääkaappikylmästä voista
juustohöylällä ohuita siivula ja levitä niitä tasaisesti miltei koko taikinan
alalle. Levitä voi veitsellä tasaiseksi kerrokseksi ja ripottele päälle hienoa
sokeria ja kanelia. Rullaa taikinalevy tiiviiksi rullaksi (voit kostuttaa
rullan loppupäätä hieman vedellä, että se tarttuu kunnolla kiinni
taikinapötköön) ja leikkaa vinottain korvapuusteiksi. Kohota pullia lämpimässä
paikassa noin 30 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla, ripottele
pinnalle raesokeria ja paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes
pullat ovat saaneet kauniin värin.
Kiitos, ohjeet ja vinkit ovat kullanarvoisia. Innostavat leipomaan vuosien tauon jälkeen pullaa ja sämpylöitä. Korvapuusteista tuli ihania. Kiitos. Terveisin Tee
VastaaPoistaHienoa, että olet tykännyt. Leipominen on kivaa puuhaa ja itse leipomalla saa gluteenittomat leivät ja pullat selkeästi halvemmalla kuin jos ostaisi kaiken kaupasta.
PoistaSuper hyvä ohje. Kiitos!
VastaaPoistaOle hyvä! :)
PoistaKiitos herkullisesta ohjeesta. Puustini onnistuivat! Päätin leipoa tyttären muuttopäivätarjottaviksi, onhan 4.10. kanelipullapäivä. Maijariina
VastaaPoistaKanelipulla on aina varma valinta tarjottavaksi. Hienoa, että puustit onnistuivat.
PoistaKäyn monesti ihastelemassa sinun reseptejäsi. Vielä en ole pullataikinaa tehnyt mutta juuri tein juustosämpylöitä ja ne ainakin onnistuivat. Täytyy rohkaistua ja koittaa myös pullataikinaa. T. Riikkaliisa
VastaaPoistaRohkeasti vain kokeilemaan pullataikinaa. Pullat ovat helppoja tehdä, kun vain noudattaa reseptiä.
PoistaOlen viime aikoina käynyt paljon blogissasi ja saanut täältä todella hyviä ohjeita, joilla olen onnistunut gluteenittomassa leivonnassa! Oletko koskaan koittanut tehdä korvapuusteja ilman hiivaa ja vehnäjauhoja? Ja miten luulet onnistuisiko edes sellainen?
VastaaPoistaPikapullaahan (eli leivinjauheella kohotettavaa pullaa) on ainakin mahdollista tehdä gluteenittomana, mutta en ole testannut sitä, enkä siksi tiedä millainen taikina on rakenteeltaan ja olisiko siitä mahdollista muotoilla korvapuusteja. Hmm.. pitääpäs pistää korvan taakse ja kokeilla kunhan aikaa sattuu olemaan :)
PoistaKiitos tosi paljon ihanista gluteenittomista ohjeistasi! Olen tehnyt tällä reseptillä pullia jo yli 10 kertaa ja on ehdottomasti paras gluteenittoman pullan ohje. Siitä innostuneena olen kokeillut monia muita blogisi ohjeita yhtä onnistuneesti.. on kiva kun voi luottaa, että reseptit toimii varmasti :) Kiitos kun pidät tälläistä blogia, siitä on ollut meidän perheelle suuri ilo.
VastaaPoistaMukava kuulla, että blogistani on hyötyä :) Joulukuun 1. päivä pyörähtää blogin fb-sivuilla käyntiin joulukalenteri, jonka myötä tänne ilmestyy monta uutta joulureseptiä, kannattaa käydä vilkuilemassa.
PoistaAivan ihania reseptejä! Kiitos! :) Korvapuusteja on ollut ikävä, joten varsinkin tämä ohje tulee olemaan ahkerasti käytössä :)
VastaaPoistaOle hyvä, toivottavasti pullaohje on mieluisa!
PoistaHyviä pullia tuli, kiitos ohjeesta :)
VastaaPoistaMukava kuulla, että ohje oli mieluisa :)
PoistaTavallinen pullataikinahan on aika jämäkkää sitkon ansiosta. Millainen koostumus gluteenittomassa taikinassa tulisi olla, ettei pullista tulisi kovia ja kuivia? Ei kai gluteenitonkaan taikina sentään saisi olla niin pehmeää että se tarttuu käsiin..?
VastaaPoistaHieman tahmainen, mutta sellainen, että jauhoja apuna käyttäen voi pyörittää kämmenten välissä pullia tai jauhotetulla pöydällä kaulita taikinasta levyn. Oikeaan rakenteeseen saat tuntuman, jos teet pullataikinan yllä olevalla ohjeella (laita jauhoa ensin 7 dl, jos tuntuu todella tahmaiselle, niin lisää vielä desi). Jauhomäärässä on tuo pieni liukuma ihan siksi, että ihmiset mittaavat sen desin hieman eri tavoilla.
PoistaKorvapuustit onnistuivat hyvin aina siihen asti kun otin ne uunista, ihanasti kohonneet puustini lässähtivät välittömästi. Mikähän meni pieleen?
VastaaPoistaKiitos hyvistä ohjeista blogissasi. :)
Tosi hyvä pullan ohje! Taikinan käsittely onnistuu lapsiltakin ja itseasiassa minusta kauliminen tuntui helpommalta kuin vehnätaikinasta! Taitaa olla aika oleellinen juttu toi vaivaaminen. Itsellä ei konetta mutta tuntu käsinkin onnistuvan. Kiitos! :)
VastaaPoista