Muistatteko
suklaapuuron? Perinteisesti tehtynähän se on kaakaolla ja sokerilla maustettua
mannapuuroa. Gluteeniton korvike mannapuurolle syntyy helposti Farinan
karkeista riisijauhoista ja tästä saa jalostettua myös jälkiruoaksikin sopivan
suklaapuuron. Yleensä suklaapuuroa ei vatkata, mutta parantelin siitä
salonkikelpoisemman jälkiruoan vatkaamalla sen kuohkeaksi ja sekoittamalla
joukkoon kermavaahtoa tuomaan pehmeyttä.
Ohje
(2-3 annosta):
3
dl täysmaitoa
½
dl tummaa kaakaojauhetta
1/4
dl Farina
karkeita riisijauhoja
½
- 1 dl sokeria
1
dl vispikermaa
Sekoita
kaakaojauhe maidon joukkoon vispilällä. Kuumenna seos miltei kiehuvaksi ja
vispaa joukkoon karkeat riisijauhot. Anna kiehua miedolla lämmöllä miltei koko
ajan sekoittaen 10 minuuttia. Mausta sokerilla mieluisan makeaksi. Laita puuro
jäähtymään kylmään vesihauteeseen. Vatkaa puuron jäähtyessä kerma vaahdoksi.
Vatkaa viilentynyttä puuroa vesihauteessa voimakkaasti sähkövatkaimella
muutaman minuutin ajan. Puuron pitäisi muuttua rakenteeltaan kuohkeamammaksi ja
väriltään vaaleammaksi. Sekoita kermavaahto varovasti jäähtyneen ja vatkatun
puuron joukkoon, sekoita sen verran, että puuro ja kerma menevät juuri ja juuri
sekaisin. Tarjoile kermavaahdon kera.
Olinpas unohtanut koko suklaapuuron olemassa olon, mutta jokin muisto sen hyvästä mausta löytyi kyllä takaraivosta kun näin tämän reseptin. Pitänee kokeilla riisijauhoilla valmistamista, näyttää tosi hyvältä :)
VastaaPoista- Miia (http://mejmiiasuomeksi.blogspot.com)
Itseltäkin oli jo unohduksissa, mutta netin palstoilla pyöriessä se mainittiin ja pakkohan sitä oli testata. Lapsena syönyt viimeksi. Kävin kurkkimassa blogiisi, näyttää mielettömän hyvälle! :)
PoistaKiitos! Vielä se on hiukan alkutekijöissään, mutta pikkuhiljaa niitä reseptejä syntyy lisää :)
PoistaTämänkin testasin tänään ja kelpasi jälkiruokana kaikille, myös ns. tavallisille :)
VastaaPoistaTämä muuten paranee vielä jos säilyttää jääkaapissa.
Poista