Kolmioleipiä
on helppo tehdä itse ja gluteenittomanahan näitä ei edes kaupasta saakaan.
Täyte on samanlaista kuin voileipäkakkuihin käytettävät täytteet ja tätäkin
voisi hyvin käyttää kinkkukakun täytteenä (tosin voileipäkakkuun ei haittaisi,
vaikka ranskankermaa laittaisi 200g purkin, tulisi himpun löysempää
täytettä).Leipinä käytin tällä kertaa Schärin uusia pakasteleipiä ja testailin
täytettä niin tummaan kuin vaaleaankin leipään. Molemmat leivät ovat hyviä ja
täyte kävi mainiosti molempiin.
1
pkt Schär
Vital tai Classic
-pakasteleipää
200
g Creme Bonjour Paahdettu sipuli –tuorejuustoa
150
g ranskankermaa
50
g paprikaa
150
g savukinkkukuutioita
½
tl mustapippurirouhetta
5
vartta ruohosipulia
Persiljaa
Nosta
leipäviipaleet sulamaan. Paloittele paprika kuutioiksi ja hienonna ruohosipuli
sekä persilja. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma tasaiseksi seokseksi ja
lisää joukkoon kinkkukuutiot, paprika, ruohosipuli sekä persilja. Mausta seos
mustapippurirouheella. Levitä täytettä reilusti leipäviipaleelle ja nosta
toinen viipale päälle. Leikkaa poikittain kolmioleiväksi. Tee sama lopuille leiville.
Matkavinkki: Lontoossa söin kesällä gluteenittomia valmiskolmioleipiä (olivat herkullisia)! M&S free from -tuotesarjassa oli muitakin gluteenittomia herkkuja!
VastaaPoistaLuinkin joskus jostakin britti-blogista, että Mark & Spenceriltä saa leipiä :) Nythän se ketju on tulossa Suomeenkin, joten odotan mielenkiinnolla, tuleeko myös tuo heidän Free from -sarja täälläkin valikoimiin.
Poista