Pulled
pork eli suomeksi nyhtöpossu on jo vanha hitti blogimaailmassa, mutta minähän
tulen näihin trendeihin aina vähän jälkijunassa, joten meillä tätä tehtiin
vasta nyt. Kastikevaihtoehtoja tähän on monia, itse päädyin hapanimelään
versioon, jonka varioin netistä löytämien ohjeiden pohjalta omaan makuun (ja
kaapista löytyviin raaka-aineisiin) sopivaksi. Jos laiskuus iskee, voi
kastikkeena käyttää myös kaupan BBQ-kastikkeita. Possun paistaminen kestää
kauan, mutta aktiivista valmistamista tämä ei vaadi paljoa (se possuhan kypsyy
siellä uunissa ja samalla voi tehdä kaikkea muuta). Periaatteessa possun voisi
hyvin jättää kypsymään yön yli leivinuunin jälkilämpöönkin, kunhan vain laittaa
astiaan kannen, ettei kosteus pääse haihtumaan liikaa ja possusta tule kuivaa.
Ohje:
1
pkt SchärClassic
-leipää
Liha
ja kastike:
1
kg porsaan suolalapaa
1½
dl gluteenitonta sweet chili –kastiketta
½
dl gluteenitonta soijakastiketta
½
dl valkoviinietikkaa
½
dl fariinisokeria
1½
dl tummaa siirappia
1
tl valkosipulijauhetta
Pippuria
Suolaa
Laita
porsaan suolalapa korkeareunaiseen uunivuokaan. Laita liha 150 asteiseen uuniin
ja anna kypsyä 5 tuntia. Paiston aikana voit valella lihapalaa muutaman kerran
siitä irronneella nesteellä.
Kun
liha on kypsää, nosta se jäähtymään. Revi hieman jäähtynyt liha
haarukoilla hienojakoiseksi. Valmista kastike sekoittamalla ainekset
keskenään, mausta suolalla ja pippurilla mieluisaksi. Kaada kastike lihan
joukkoon ja sekoita.
Karamellisoitu
sipuli:
40
g voita
5-6
sipulia
4
rkl fariinisokeria
4
rkl balsamicoa
1
dl vettä
Mustapippuria
Suolaa
Kuori
ja viipaloi sipulit. Kuullota sipuleita voissa pannulla, kunnes ne muuttuvat
hieman läpikuultaviksi. Lisää sokeri, balsamico ja vesi, anna hautua vielä
10-15 minuuttia. Lisää ripaus suolaa ja mustapippuria.
Paahda
leipäviipaleita kevyesti. Kasaa leivät laittamalla leivän päälle ensin possua
ja sitten sipulia. Nosta toinen leipäviipale päälle kanneksi. Tarjoile salaatin
kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!