Vuohelan
herkku lähetti minulle testattavaksi heidän Farina -tuotesarjan jauhoja. Tällä
kertaa testasin lettujauhoseosta, josta tein lettujen sijasta pannukakkua ja
toimii kyllä mainiosti myös pannareihin tämä jauhoseos. Jauhoseos on
riisijauhoa, sokeria, suolaa ja ksantaania, eli ainekset ovat hyvin
yksinkertaiset ja tämä sopii myös maissi- ja peruna-allergisille. Pannukakku
kupli todella upeasti uunissa jopa ilman leivinjauhetta. Tätä kannattaa
kokeilla!
Huom.
lettujauhoseos-pakkauksessa on kaksi jauhopussia, ohjeen mukaiseen annokseen
tarvitset vain toisen jauhopusseista!
Ohje:
4
dl maitoa
1
pss Farina
lettujauhoseosta
2
kananmunaa
1
rkl ruokaöljyä
(pinnalle
halutessasi muutama pieni voinokare)
Sekoita
jauhoseos maidon joukkoon, lisää kananmunat hyvin vatkaten. Sekoita taikinaan
ruokaöljy ja anna taikinan turvota 10 minuuttia. Kaada taikina
leivinpaperoidulle pellille ja lisää pinnalle halutessasi voinokareet. Paista
225 asteessa noin 10-15 minuuttia tai kunnes pannukakku on saanut sopivasti
väriä pintaansa.
Kyllä kuplii! :) |
Eikös tuo turvotusaika ole paketin kyljessä olevassa ohjeessa 30 minuuttia? Siis lettutaikinalle. Olen turvottanut pannukakkutaikinankin sen 30 minuuttia, vähintään. Ja hyvä tuli. Tai siis itse en maistanut, kun tein sen pojalleni, ja käytin tavallista maitoa, jota oma vatsani ei kestä. Mutta pojalle maistui. Pieni poika ei jaksanut syödä kaikkia samana päivänä, joten laitoin loput pakasteeseen. Sieltä sitä piti käydä jo seuraavana päivänä hakemassa.
VastaaPoistaMuunsin nestemäärää aika näppituntumalla, enkä edes sitten katsonut, mitä pakkauksessa sanottiin turvottamisesta :) Turvotin taikinaa sen aikaa, että se näytti sopivan paksulle ja hyvin toimi myös tuolla lyhyemmällä turvottamisella.
Poista