Tässä
piirakassa sienten maku pääsee kunnolla oikeuksiinsa, kun täytteeseen ei tule
juustoa. Pohjataikinan annos on sellainen, että siitä tulee himpun paksumpi
pohja 50 cm leveän uunin pellille, mutta taikinan saa venytettyä riittämään
myös leveämmän uunin pellille. Kuvassa oleva piirakka on tehty pienemmälle
pellille ja siinä on täytteenä kantarelleja. Suppilovahveroilla teen tätä myös
varmasti, heti kun niitä vain nousee
riittävästi.
Pohja:
300
g voita
½
tl suolaa
1½
dl juustoraastetta
1
kananmuna
½
dl kylmää vettä
Täyte:
2
l tuoreita kantarelleja tai suppilovahveroita
2
sipulia
20
g voita
1
dl silputtua ruohosipulia
1
rkl suolaa
1
tl rouhittua mustapippuria
4
keskikokoista kananmunaa
5
dl kuohukermaa
Pilko
täytteen sipulit ja sienet, kuullota ne pannulla voissa ja jätä jäähtymään. Valmista
pohja. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää muruseokseen suola ja
juustoraaste. Sekoita taikinaan kananmuna ja kylmä vesi, vaivaa tasaiseksi.
Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperoidun
pellin pohjalle ja reunoille. Riko täytteen kananmunien rakenne haarukalla ja
sekoita joukkoon kerma, ruohosipuli ja jäähtynyt sieniseos. Mausta täyte
suolalla ja pippurilla ja kaada pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Paista
225 asteessa 40 minuuttia. Mikäli piirakan pinta alkaa paiston loppuvaiheessa
tummua liikaa, laita päälle leivinpaperi ja siirrä piirakka uunin alatasolle.
(40 min. paistoaika on kuitenkin tarpeen, jotta pohja kypsyy kunnolla).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!