Rapea
tosca ja pehmeäksi taikinassa kypsynyt omena ovat vastustamaton yhdistelmä. Syksyn
makuja parhaimmillaan. Ohjeen olen alunperin kehittänyt Schärille.
Taikina:
3
kananmunaa
1½
dl sokeria
100
g voisulaa
½
dl mantelijauhoa
1
tl leivinjauhetta
½
dl kuohukermaa
1
iso omena
Voita
ja mantelijauhoa vuoan jauhottamiseen
Kuorrutus:
50
g mantelilastuja
¾
dl sokeria
75
g voita
2
rkl maitoa
Vatkaa
munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoseos, mantelijauhe ja
leivinjauhe keskenään.Siivilöi keskenään sekoitetut jauhot muna-sokerivaahdon
joukkoon ja sekoita taikinaan huoneenlämpöinen voisula. Sekoita taikinaan
viimeisenä kerma. Kuori omena ja poista siitä siemenkota, paloittele omena
valmiiksi viipaleiksi. Laita 20 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan
pohjalle leivinpaperi ja rasvaa ja jauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan ja
upota omenaviipaleet ympyrän muotoon taikinaan.
Paista kakkua 175 asteessa uunin keskitasolla 35 minuutin ajan.
Aloita
kuorrutuksen valmistaminen kun kakku on ennättänyt paistua noin 25 minuuttia.
Mittaa kuorrutusta varten kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna seosta kokoajan
sekoittaen kunnes voi on sulanut ja seos kiehahtaa kevyesti. Anna kuorrutteen
jäähtyä noin 5 minuutin ajan ja levitä se varovasti lusikalla kakun pinnalle.
Paista kakkua vielä noin 15 minuutin ajan uunin keskitasolla 175 asteessa,
jotta kakku kypsyy loppuun ja kuorrutuksesta tulee rapea. Anna kakun jäähtyä
ennen tarjoilua.
Herkullisia gluteenittomia leivonnaisia, kiitos siitä :D Siksi tällainen tervehdys: http://elohuone.blogspot.fi/2015/09/wautsi-vau-tallaista-minulle-liebster_17.html
VastaaPoistaTämä kokeiluun. :)
VastaaPoistaVein itseltäni kielen, kun tein tätä! Ihan kävittämättömän hyvää! KIITOS reseptistä!
VastaaPoista