Puolukkapiirakka
on yhtä aikaa makeaa ja kirpeää. Pinnalle tuleva makea muruseos tasapainottaa
puolukan kirpeyttä ja esimerkiksi vaniljakastike käy hyvin tämän piirakan
kaveriksi. Kuvassa oleva piirakka on tehty tavanomaista leveämmän uunin
pellille (60cm), mutta samoilla ainesuhteilla voi tehdä piirakan myös aivan
normaalille 50cm leveälle uunipellillle, jolloin piirakasta tulee vain hieman
paksumpi.
Piirakka:
4
kananmunaa
2½
dl sokeria
200
g voita
4½
dl Semper Fin mixiä
3
tl leivinjauhetta
3
tl vaniljasokeria
150
g ranskankermaa
5-6
dl puolukoita
Muruseos:
1½
dl Semper Fin mixiä
1
dl sokeria
50
g voita
Sulata
voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää
joukkoon jäähtynyt voisula. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhoseoksen
joukkoon ja siivilöi jauhot taikinaan, sekoita. Lisää taikinaan viimeisenä
ranskankerma ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina
leivinpaperoidulle korkeareunaiselle uunipellille ja levitä puolukat taikinan
päälle tasaisesti. Valmista muruseos sekoittamalla sokeri ja jauhoseos
keskenään. Nypi voi seoksen joukkoon niin, että seoksesta tulee nimensä
mukaisesti murumainen. Levitä muruseos piirakan päälle tasaisesti. Paista
piirakkaa 200 asteessa uunin keskitasolla 25-35 minuuttia tai kunnes piirakka
on saanut kauniin värin (paistoaika riippuu uunipellin koosta -> kuinka
paksu piirakka on). Tarkista piirakan
kypsyys tarvittaessa tikulla.
Hei! Löysin blogiisi äskettäin etsiessäni leivonnaisreseptejä. Iäkkäällä äidilläni on ollut pitkään kovia vatsakipuja ja ravitsemusterapeutin avulla hän on saanut avun ja kivut pois Fodmap-ruokavaliolla. Blogissasi on tosi paljon hyviä ohjeita ja vinkkejä. Ohjeillasi olen jo jotain äidille ehtinyt valmistaa. Tein kinkkukierteitä tavallisesta valmisvoitaikinasta. Hyviä tuli, mutta taikina oli kovin murentuvaa. Tänään löysin käyttämääsi rullalla olevaa valmistaikinapakastetta ja aion seuraavaksi sitä kokeilla sekä suolaisiin että makeisiin leivonnaisiin. On tosi hyvä, että jaat blogisi kautta ohjeita ja tietoa meille, jotka olemme vasta tutustumassa tähän gluteenittomaan maailmaan. Äidin kohdalla ei tarvitse ihan niin tarkka valmistuksessa olla, koska hän ei varsinaisesti ole allerginen viljoille, mutta kun gluteeniton hänen vaivojaan helpottaa, mitäs noita ohria ja vehnää menee käyttämään. Kauraa hän kestää ja sitä lisäänkin yleensä mukaan. Hyvää syksyä sinulle!
VastaaPoistaAMMI
Hei! Kiitos helppolukuisesta blogistasi ja hyvistä ruokakuvista! Tein tällä ohjeella viikonloppuna puolukkapiirakkaa. Mikäköhän meni pieleen, puolukat kun humahtivat paiston aikana pohjalle eivätkä jääneet muruseoksen kanssa kauniisti pinnalle niinkuin sinulla. Käytin 5 dl pakastepuolukoita. Olisikohan pohjan esipaistaminen auttanut asiaa?
VastaaPoista- Kati
Ajattelin testata tämän sekamarjapussilla ja kookoskermalla, katsotaan onnistuisiko.
VastaaPoistaHei! Blogisi on todella hyvä!
VastaaPoistaItse lääkärin määräyksestä joudun olemaan ajan x gluteenittomalla ruokavaliolla, joten on tosi hyvä että täällä helppolukuisessa blogissa on hyvän näköisiä ohjeita! :)
Kiitos tästä sun blogista. Nyt aion heti kokeilla puolukka piirakkaa.
VastaaPoistaTuuppas käymään Aurinkokujalla ja osallistu arvontaan.
Hyvää keskiviikko päivää sulle.
Onks semper fin mix yleisjauho seos gluteiiniton ? Kun semperin tuotteita en aikonu ostaa, nii käyks siihe mimmone tahasa gluteiiniton yleisjauhoseos mik vaa leivontaa on tarkotettu ?
VastaaPoistaKokeilin tällä ohjeella ja puolukat menivät myöskin pohjalle ja aika murenevaa koostumukseltaan on. Maku oli kuitenkin hyvä.
VastaaPoistaOnnistui hyvin myös pelkillä kaurajauhoilla ja hieman kaurahiutaleita. Vähemmän sokeria ja enemmän hunajaa. Leivinjauhe oli lopussa, niin laitoin 2tl soodaa. Tuli ihan maistuvaa. Laitoin myös 50g vähemmän voita. Kiitti!
VastaaPoistaKaikki uusimmat ja mielenkiintoisimmat ilmaiskierrokset ilman talletusta Suomessa kerätään yhteen paikkaan, katso yksityiskohtainen luettelo täältä - https://onlinekasinolla.com/ilmaiskierrokset-ilman-talletusta/
VastaaPoista