Amerikkalainen juustokakku muuntui suomalaisen
marjasesongin mukaisesti mustikkaiseksi versioksi. Tämä juustokakku paistetaan
uunissa ja on ulkonäöstään huolimatta todella helppo leipoa. Koska marjaa on
mukana jo kakussa itsessään, ei kakulle tarvitse erikseen valmistaa kastiketta,
kuten New York cheesecakelle yleensä on tapana. Mustikat voi vaihtaa myös
vadelmiin. Ohjeen mukaisesta annoksesta tulee 8-10 kakkupalaa hieman koosta
riippuen.
Pohja:
150 g Schär
Digestive Landtaler –keksejä
75 g voita
Täyte:
300
g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
150
g ranskankermaa
½
dl maissitärkkelystä
½
dl sokeria
1½
tl vaniljasokeria
2
kananmunaa
½
dl kuohukermaa
75
g valkosuklaata
1½
dl mustikoita
Valmista ensin pohja. Laita keksit muovipussiin ja murskaa ne hienoksi murskaksi.
Sulata voi ja sekoita
voisulan joukkoon keksinmurut.
Laita
20 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele
keksi-voiseos vuoan pohjalle ja reunoille.
Valmista täyte. Pehmitä tuorejuusto vatkaamalla sitä kevyesti
sähkövatkaimella.
Sekoita joukkoon ranskankerma,
sokeri, vaniljasokeri, kuohukerma ja maissitärkkelys.
Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita ne
täytteen joukkoon (vältä liiallista vatkaamista, sillä mikäli täytteeseen
sekoittuu paljon ilmaa, tulee kakkuun herkästi halkeamia paiston aikana).
Sulata valkosuklaa ja lisää se ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen
joukkoon. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja lisää pinnalle
mustikat. (Halutessasi todella mustikkaisen kakun voit laittaa mustikoita myös
kerroksen täytteen väliin, kaada tällöin puolet täytteestä vuokaan, lisää
kerros mustikoita ja kaada niiden päälle loppu täyte ja lisää vielä pinnalle
mustikoita.) Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa 50-55 minuutin ajan.
Lisää tarvittaessa paiston loppuvaiheessa kakun päälle pala leivinpaperia
tummumisen estämiseksi.
Paiston
aikana kakku kohoaa hyvin pulleaksi, mutta uunista ottamisen jälkeen kakun
keskikohta laskeutuu, mikä kuuluu asiaan. Kakun kannattaa antaa jäähtyä
kaikessa rauhassa ja antaa vielä vetäytyä jääkaapissa peitettynä vähintään
muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua, jotta maut ehtivät tasautua ja kakun
rakenne jähmettyä oikeanlaiseksi.
Voe elämä, miten hyvvää tuli! Tein muuten ohjeen mukaan, mutta Kuopion Prismassa ei ollut noita pohjan keksejä, joten laitoin tilalle semperin suklaakeksejä. Hyvin toimi niilläkin. :)
VastaaPoistaKiva kuulla, että olet tykännyt :) Noita ohjeessa mainittuja keksejä saa Kuopiossa ainakin Päivärannan Citymarketista.
PoistaIhanan kuuloinen resepti. Voikohan tämän pakastaa?
VastaaPoistaToimiikhan ohje tummalla suklaalla?
VastaaPoistatietenkin toimii se vain muuttaa sen makua ja rakenne saattaa muuttua riippuu millaista suklaata ajattelit käyttää
VastaaPoistaBorgata Casino Suites Near Me - Casinofib 메리트카지노 메리트카지노 메리트카지노총판 메리트카지노총판 4Bet365 - Best Promotions | THeasino
VastaaPoistaIhana ohje, gluteeniton ja vielä ilman iänikuista liivatetta. Muutenkin täältä löysin upeita ohjeita. Kiitos, t. Anne
VastaaPoista