tiistai 18. elokuuta 2015

Kantarellisarvet


Farinan jauhoperheeseen tuli alkukesästä Pizza- ja piirakkapohjaseos, jota voi käyttää myös muuhunkin kuin pelkästään pizzapohjiin ja suolaisten piirakoiden taikinaan. Tällä kertaa jauhot pääsivät kantarellitäytteisten sarvien taikinaan. Nämä sarvet eivät ole mitään rapeita croissantteja, vaan taikina on miltei kuin sämpylätaikinaa hieman suuremmalla rasvamäärällä. Rasvamäärältäänkin nämä ovat kuitenkin varsin maltillisia ja nämä käyvät näppärästi iltapalaksi tai suolaiseksi tarjottavaksi kahvin kera. Nämä  ovat myös kananmunattomia, mikäli voiteluun käyttää maitoa. Jauhoseos sisältää jo valmiiksi  suolan, joten sitä ei tarvitse taikinaan lisätä. Ohjeesta tulee 12-16 sarvea riippuen koosta.



Taikina:
1 tl psylliumia
1 pss kuivahiivaa
2 dl kylmää maitoa
1 dl maustamatonta jogurttia tai piimää
50 g pehmeää voita

Täyte:
5 dl kantarelleja
1 sipuli
15 g voita
50 g kantarelli- tai yrttituorejuustoa
n. ½ tl suolaa
ripaus mustapippuria

Voiteluun 1 kananmuna tai ½ dl maitoa
n. 1 dl mitä tahansa gluteenitonta jauhoa alustukseen

Valmista taikina sekoittamalla kulhossa jauhot, psyllium ja kuivahiiva. Lisää joukkoon kylmä maito ja jogurtti hyvin sekoittaen. Vaivaa taikinaan lopuksi pehmeä voi joko käsin tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Taikina on tässä vaiheessa hyvin löysää. Jätä taikina lepäämään jääkaappiin puoleksi tunniksi (taikina paksuuntuu lepäämisen aikana) ja valmista sillä aikaa täyte. Silppua kantarellit ja sipuli täytettä varten ja kuullota ne pannulla voissa. Anna sienten jäähtyä ja lisää sen jälkeen joukkoon tuorejuusto, suola sekä pippuri. Kun taikina on saanut levätä jääkaapissa, jaa se kahteen yhtä suureen osaan. Hiero molemmat taikinapalat jauhotetulla alustalla pyöreäksi palloksi ja kaulitse ympyrän muotoisiksi, noin puolen sentin paksuisiksi levyiksi. Leikkaa molemmat taikinalevyt 6-8 kolmion muotoiseen palaan ja laita jokaisen taikinapalan leveään päätyyn lusikallinen täytettä. Rullaa sarviksi leveästä päädystä kärkeenpäin. Anna sarvien kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia ja voitele ne kananmunalla tai maidolla, halutessasi voit ripotella pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...