Farinan
jauhoperheeseen tuli alkukesästä Pizza- ja piirakkapohjaseos, jota voi käyttää
myös muuhunkin kuin pelkästään pizzapohjiin ja suolaisten piirakoiden
taikinaan. Tällä kertaa jauhot pääsivät kantarellitäytteisten sarvien
taikinaan. Nämä sarvet eivät ole mitään rapeita croissantteja, vaan taikina on miltei
kuin sämpylätaikinaa hieman suuremmalla rasvamäärällä. Rasvamäärältäänkin nämä
ovat kuitenkin varsin maltillisia ja nämä käyvät näppärästi iltapalaksi tai
suolaiseksi tarjottavaksi kahvin kera. Nämä ovat myös kananmunattomia, mikäli voiteluun käyttää maitoa. Jauhoseos sisältää jo valmiiksi suolan, joten sitä ei tarvitse taikinaan lisätä. Ohjeesta tulee 12-16 sarvea riippuen
koosta.
Taikina:
1
tl psylliumia
1
pss kuivahiivaa
2
dl kylmää maitoa
1
dl maustamatonta jogurttia tai piimää
50
g pehmeää voita
Täyte:
5
dl kantarelleja
1
sipuli
15
g voita
50
g kantarelli- tai yrttituorejuustoa
n. ½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
Voiteluun 1 kananmuna tai ½ dl maitoa
n.
1 dl mitä tahansa gluteenitonta jauhoa alustukseen
Valmista
taikina sekoittamalla kulhossa jauhot, psyllium ja kuivahiiva. Lisää joukkoon kylmä
maito ja jogurtti hyvin sekoittaen. Vaivaa taikinaan lopuksi pehmeä voi joko
käsin tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Taikina on tässä vaiheessa hyvin
löysää. Jätä taikina lepäämään jääkaappiin puoleksi tunniksi (taikina
paksuuntuu lepäämisen aikana) ja valmista sillä aikaa täyte. Silppua kantarellit
ja sipuli täytettä varten ja kuullota ne pannulla voissa. Anna sienten jäähtyä
ja lisää sen jälkeen joukkoon tuorejuusto, suola sekä pippuri. Kun taikina on saanut levätä
jääkaapissa, jaa se kahteen yhtä suureen osaan. Hiero molemmat taikinapalat
jauhotetulla alustalla pyöreäksi palloksi ja kaulitse ympyrän muotoisiksi, noin
puolen sentin paksuisiksi levyiksi. Leikkaa molemmat taikinalevyt 6-8 kolmion
muotoiseen palaan ja laita jokaisen taikinapalan leveään päätyyn lusikallinen
täytettä. Rullaa sarviksi leveästä päädystä kärkeenpäin. Anna sarvien kohota lämpimässä
paikassa 30 minuuttia ja voitele ne kananmunalla tai maidolla, halutessasi voit ripotella
pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 15-20
minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!