Farinan
täysjyväleipäjauhoseoksesta saa näppärästi leivottua vuokaleivän lisäksi myös
maukkaita leipäsiä. Jauhoseoksessa on jo valmiiksi mukana suola ja
sitkonkorvikkeet, joten niitä ei taikinaan tarvitse erikseen lisätä. Nämä
leipäset maistuvat sipulille ja joukossa on myös tattarihiutaleita tuomassa
karkeutta. Tattari ei näissä juurikaan maistu, mutta halutessaan tattarihiutaleet voi korvata gluteenittomilla kaura- tai hirssihiutaleilla. Ohjeessa oleva sipulirouhe tarkoittaa paahdettua sipulia, jossa ei
ole mitään kuorrutusta, vaan
raaka-aineena on pelkästää sipuli. Paahdettua sipulirouhetta löytyy esimerkiksi
Sallinen –tuotemerkiltä ja sitä myydään ainakin Prismoissa 300g pakkauksissa (reseptissä linkki sipulirouheen kohdalla kyseisen tuotteen tietoihin).
Ohje (9-12 kpl):
4
dl kädenlämpöistä vettä
25
g hiivaa
1½
dl tattarihiutaleita (Viljatuotteen, Risentan tai Keskisen myllyn)
gluteenitonta
jauhoa leipien muotoiluun
Liuota
hiiva veteen ja lisää joukkoon tattarihiutaleet ja sipulirouhe. Lisää joukkoon täysjyväleipäjauhoseos
koko ajan sekoittaen. Kun kaikki jauhot on lisätty taikinana, vaivaa taikina
vielä kunnolla sekaisin (käsin vaivaus riittää). Taikina on melko tahmaista,
joten nostele siitä lusikalla pellille nokareita ja tapulle nokareet pyöreiksi
noin sentin paksuisiksi leiviksi jauhoja apuna käyttäen. Tee leipien pintaan
viillot terävällä veitsellä ja anna niiden kohota leivinliinan alla noin 30-40
minuuttia. Paista 225 asteessa noin 25
minuuttia tai kunnes leivät ovat saaneet hyvän värin niin pintaan kuin pohjaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!