Tämän
blogin perusteella voi olla hieman vaikea uskoa, että ei meillä pelkästään
sokerihuttuja syödä, mutta näin se vain on. Syksyn aikana lipsahti aika pahasti
herkuttelun puolelle, mutta nyt kun joulusta on päästy alkoi taas paluu ruotuun
ja fiksumpaan ruokavalioon (johon toki kuuluu aina silloin tällöin ne
herkkupäivätkin leipomisineen). Tänään tein iltapalaksi proteiinipannukakkua,
joka muuten kupli aivan uskomattoman hienosti gluteenittomaksi pannariksi. Ilmeisesti
tuo taikinaan käytetty proteiinijauhe turposi juuri sopivasti paiston aikana ja
sai aikaan kivat kukkulat. Ohjeessa olevien linkkien kautta pääsee tutustumaan
tarkemmin noihin käytettyihin aineosiin. Mikäli kaapista löytyy jotain muuta
vanukasjauhetta, niin käy varmasti ihan yhtä hyvin pannariin. Mikäli taikina
tuntuu menevän eri jauhetta käytettäessä näillä ainesuhteilla liian paksuksi,
voi joukkoon lorautta hieman enemmän maitoa (eri merkkiset vanukasjauheet
saattavat turvota hieman eri tavalla).
Gluteeniton
protskupannari:
3
kananmunaa
5
dl maitoa
1
rkl ruokaöljyä
1
tl suolaa
1
dl Provena
kaurajauhoa (gluteeniton)
½
dl Teffjauhoa
(halutessasi
voit lisätä pinnalle voinokareita ennen paistoa)
Vatkaa
kananmunista rakenne rikki, lisää joukkoon maito, öljy sekä kuivat aineet hyvin
sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225
asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pannari on saanut kauniin värin.
Alla
vielä kuva tuosta Mannisen vanukasjauheesta ja lisäpisteet tuotteelle, kun
gluteenittomuus on merkitty pakkaukseen.
Aivan mahtava blogi! Itselläni todettiin keliakia pari kuukautta sitten, ja vaikka olen joutunut noudattamaan laktoositonta ja siten melko rajoittunutta ruokavaliota jo kymmenisen vuotta, ei ole ollut helppoa tottua vielä lisäksi gluteenittomuuteen, sehän on vielä hankalampaa..! Olen fb-tykkääjä ja blogin aktiivinen seuraaja, suuri kiitos mahtavista vinkeistäsi ja resepteistäsi! :))
VastaaPoistaMukava, että olet löytänyt blogini. Gluteenittomuus on aika iso muutos ruokavaliossa ja vie aikaa ennen kuin siihen tottuu ja löytää erilaisten tuotteiden joukosta ne omat suosikit. Gluteenia voi löytyä yllättävistäkin tuotteista, joten tuoteselosteiden lukeminen on todella tärkeää. Tsemppiä, ruokavalion noudattaminen muuttuu helpoksi arkipäivän asiaksi ajan myötä :)
PoistaMinä en tarvitse gluteenittomia tuotteita, mutta taidan tätä kokeilla. Tuo proteiinipitoisuus kiinnostaa, itsekin aion taas palata herkuttelujen jälkeen ruotuun :) Proteiinipitoiset tuotteet varsinkin kiinnostavat, kun salillakin käyn tiiviisti. Tuo mannisen Protein pudding-tuote on ihan uus juttu mulle, mielenkiintoinen!
VastaaPoistaEi kannata odottaa, että siitä tulisi täysin saman makuinen pannukakku kuin pelkästään jauhoja käyttämällä. Jauhe antaa pannariin oman makunsa ja tuo 1,5dl on aika maksimi määrä mitä kannattaa laittaa, muuten on omaan makuuni tullut vähän turhan teollisen vaniljan makuista.
PoistaGluteeniton protskupannari:
VastaaPoista3 kananmunaa
5 dl maitoa
1 rkl ruokaöljyä
1 tl suolaa
1½ dl Fast Mint Chocolate Protein Pudding -jauhetta
1½ dl tattarijauhoa
Syöty Piltin: Herukkaisten palojen kanssa
PoistaMarjaisa Piltti käy varmasti hyvin tämän kanssa :)
PoistaJostain syystä tuo alkuperäinen kommentti oli suodattunut roskapostilaatikkoon, palautin sen nyt näkyviin. Tattarijauhosta onnistunut varmasti myös hyvin, sitä voisi itsekin tähän kokeilla kunhan taas teen.
Poista