En
ole koskaan aiemmin perustanut vaahterasiirapista, mutta nyt ymmärrän mikä
siinä viehättää: se on kuin tehty juuri tämmöisten pannukakkujen lisukkeeksi.
Itse pannukakut olivat kuohkeita ja pehmoisia. Mikäli näistä tahtoo sellaisia
tasaisen ruskeapintaisia "Aku Ankan lettuja", niin nämä kannattaa
paistaa ilman rasvaa. Käytin itse paistoon valurautaista lettupannua, joten
täysin ilman rasvaa en näitä paistanut, mutta kun rasvasi pannun joka toisella
paistokerralla, tuli osasta pannukakuista niitä tasapintaisia, eivätkä silti
tarttuneet pannuun. Ohjeen ainemäärät ovat omaa käsialaani, mutta aineksia
lunttasin netistä löytyvistä jenkkiblogeista. Monissa ohjeissa käytettiin
piimää (buttermilk), mutta itseltäni löytyi jääkaapista kermaviiliä, joka ajoi
saman asian.
Ohje:
2
kananmunaa
2rkl
sokeria
3
dl maitoa
1
tl suolaa
200
g kermaviiliä
1
rkl ruokaöljyä tai voisulaa
4½
dl Schär
Mix C -jauhoseosta
1
tl ruokasoodaa
1
tl vaniljasokeria
Vatkaa
kananmunat ja sokeri käsivispilällä kevyeksi vaahdoksi niin, että kananmunien
rakenne rikkoontuu. Lisää joukkoon maito, suola, kermaviili ja rasva, sekoita.
Lisää joukkoon koko ajan sekoittaen keskenään sekoitetut jauho, sooda ja
vaniljasokeri. Kuumenna pannu kuumaksi ja anna taikinan turvota sen aikaa kun
pannu kuumuu. Paista pannukakut kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Tarjoile
vaahterasiirapin ja muiden haluamiesi ainesten kera.
Tämmöinen kasa pieniä pannukakkuja tuli ohjeen mukaan tehdystä taikinasta:
Innostuin itsekin kokeilemaan ja olivathan ne todella hyviä. Melkein kuin tavallisia. KIITOS!
VastaaPoistaKiva kuulla, että ovat maistuneet :) Kommenttisi tuli jostain syystä tuplana, poistin sen toisen.
PoistaBlogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaMistä olet löytänyt tuota jauhoseosta, koska meidän lähikaupoista se poistui pari vuotta sitten... Ollaan yritetty etsiä, koska tykättiin todella!:D herkullisen näköisiä pannareita!
VastaaPoistaMeillä ainakin Citymarket vielä myy sitä. Kaupoille vain toivetta, että ottaisivat takaisin valikoimiin.
PoistaMahtaiskohan tuon kermaviilin voida korvata esim. riisikermalla. Mulla kun on maidoton ruokovalio..
VastaaPoistaSen voi kyllä korvata maidottomalla valmisteella. Kannattaa valita joku hieman hapan tuote, esimerkiksi maustamaton soijajogurtti tms. Taikinan pitää olla sellaista paksuhkoa, jonkin verran paksumpaa kuin lettutaikina.
PoistaOk! Välttelen myös soijaa, mutta kaurajugurtti ajanee saman asian. Kiitos vastauksesta, sekä herkullisen näköisten lettujen reseptistä!
PoistaJuu, mikä tahansa omaan ruokavalioon soveltuva hieman hapan tuote käy :) Ole hyvä.
Poista