sunnuntai 24. elokuuta 2014

Tumma porkkanavuoka


Leipä sai tumman värinsä teff-jauhosta. Löysin pienestä puodista Virtasalmen Viljatuotteen tummaa teffjauhoa, joka on väriltään vielä hieman tummempaa, kuin Jytte-tuotemerkin teff. Viljatuotteen teffiä voi tilata suoraan myllyltä (ohjeet heidän nettisivuillaan) ja lisäksi ainakin Halpa-Hallit myyvät kyseistä jauhoa. Reformin teffiä löytää isoista marketeista ja sitä voi käyttää tähän myös, väri vain saattaa silloin leivässä olla hieman vaaleampi. Ohje on yhdelle reilun kokoiselle vuokaleivälle ja sopiva 1½ litran vetoiseen vuokaan.

Ohje:
5 dl lämmintä vettä
25 g (½ palaa) hiivaa
1 rkl psylliumia
1 tl suolaa
2 dl porkkanaraastetta
2 dl Teff-jauhoa
1 dl tattarijauhoa

Liuota hiiva lämpimään veteen ja sekoita psyllium joukkoon. Anna psylliumin turvota noin 5 minuutin ajan. Lisää psylliumhyytelön joukkoon suola ja porkkanaraaste. Sekoita keskenään jauhot, perunakuitu sekä ksantaani. Lisää seos taikinaan ja vatkaa taikinaa voimakkaasti muutaman minuutin ajan joko yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Rasvaa leipävuoka ja kaada taikina vuokaan. Painele jauhoa apuna käyttäen taikina tasaiseksi kerrokseksi vuokaan. Anna kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia, paista 225 asteessa noin 50 minuuttia. Leipään tulee melko kova kuori, mutta kuori pehmenee kun leivän antaa jäähtyä paistovuoassa leivinliinalla peitettynä. 

3 kommenttia:

  1. Entäs jos ei voi käyttää tuota tattarijauhoa koska mieheni on sille allerginen, mitä tilalle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tattarin voi korvata laittamalla 1 dl enemmän teffiä.

      Poista
  2. Oikein maukkaan näköisiä herkkuja täällä, nyt pitää vain alkaa kokeilemaan, nammmmmm
    Kiitos jakamisesta ja blogivierailustasi!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...