sunnuntai 3. elokuuta 2014

Kylmäsavulohileivät



Kesällä kaipaa helppoa suolaista välipalaa, eikä sen aina tarvitse olla se kaikista tavallisin voileipä. Leivän päälle levitettävä herkullinen kylmäsavulohitahna syntyy muutamassa minuutissa. Tämän ohjeen yhteydessä testasin Schärin uudistettuja Vollkornbrot-leipiä, jotka muistuttavat hieman Real-ruisleipää. Leipä on tumman makuinen ja hyvin kuitupitoinen ja ruokaisa, toimii hyvin juurikin kalan kanssa. Paketista otettaessa nämä leivät kannattaa irroittaa toisistaan veitsen avulla. Kylmäsavulohesta tehty tahna sopisi hyvin myös voileipäkakun täytteeksi.

Ohje: 
200 g kylmäsavulohta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl majoneesia
½ dl silputtua ruohosipulia
1 rkl sitruunamehua
Ripaus mustapippuria myllystä

Jätä lohta muutama viipale koristeeksi. Paloittele loppu lohi palasiksi. Sekoita tuorejuusto ja majoneesi tasaiseksi tahnaksi, lisää lohipalat ja silputtu ruohosipuli. Mausta seos sitruunamehulla ja mustapippurilla. Jaa seos leiville, pyöritä sivuun otetuista lohisiivuista ruusukkeet ja koristele leivät lohiruusukkeilla ja ruohosipulin varsilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...