Kesällä
kaipaa helppoa suolaista välipalaa, eikä sen aina tarvitse olla se kaikista
tavallisin voileipä. Leivän päälle levitettävä herkullinen kylmäsavulohitahna
syntyy muutamassa minuutissa. Tämän ohjeen yhteydessä testasin Schärin
uudistettuja Vollkornbrot-leipiä, jotka muistuttavat hieman Real-ruisleipää.
Leipä on tumman makuinen ja hyvin kuitupitoinen ja ruokaisa, toimii hyvin juurikin
kalan kanssa. Paketista otettaessa nämä leivät kannattaa irroittaa toisistaan
veitsen avulla. Kylmäsavulohesta tehty tahna sopisi hyvin myös voileipäkakun
täytteeksi.
Ohje:
200
g kylmäsavulohta
200
g maustamatonta tuorejuustoa
½
dl majoneesia
½
dl silputtua ruohosipulia
1
rkl sitruunamehua
Ripaus
mustapippuria myllystä
Jätä
lohta muutama viipale koristeeksi. Paloittele loppu lohi palasiksi. Sekoita
tuorejuusto ja majoneesi tasaiseksi tahnaksi, lisää lohipalat ja silputtu
ruohosipuli. Mausta seos sitruunamehulla ja mustapippurilla. Jaa seos leiville,
pyöritä sivuun otetuista lohisiivuista ruusukkeet ja koristele leivät lohiruusukkeilla
ja ruohosipulin varsilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!