Tässä
hieman erilainen jälkiruoka pääsiäispöytään. Kekseillä saa rahkaan mukaan
hieman sellaista rapeutta ja mukavaa suutuntumaa. Tähän appelsiinirahkaan
lisäsin joukkoon Schärin Cereal Bisco-keksejä, mutta myös muut
digestive-tyyliset keksit käyvät mainiosti. Appelsiini kannattaa lohkoa niin,
ettei paloihin jää sitä appelsiinilohkoja ympäröivää kalvoa. Mikäli tekniikka
tähän on hakusessa, niin reseptin lopusta löytyy muutama havainnollistava kuva,
kuinka ne lohkot saadaan leikattua irti ilman kalvoa.
Appelsiini-keksirahka
(6:lle)
½
dl appelsiinimehua
250
g maitorahkaa
2
dl vispikermaa
½
dl sokeria
2
appelsiinia
Kuori
appelsiini veistä apuna käyttäen niin, että hedelmälihaa ympäröivät kalvot
lähtevät kuoren mukana irti. Irrota hedelmälohkot leikkaamalla veitsellä
lohkojen välissä olevan kalvon vierestä niin, että kalvot eivät lähde
hedelmälohkon mukana irti. Paloittele lohkot sopivan kokoisiksi. Murskaa keksit
muovipussissa kaulinta apuna käyttäen. Sekoita keksinmurut ja appelsiinimehu,
anna imeytyä. Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi ja sekoita joukkoon
maitorahka. Lisää seokseen kostutetut keksinmurut sekä appelsiininpalat.
Tarkista, onko makeus sopiva, lisää halutessasi hieman sokeria.
Leikkaa kuoret irti veitsellä niin, että kuoren alla oleva kalvo lähtee kuorten mukana pois. |
Leikkaa appelsiinilohkot irti veitsellä kalvon vierestä niin, että kalvot jäävät kiinni appelsiiniin ja lohkot irtoavat. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!