torstai 17. huhtikuuta 2014

Appelsiini-keksirahka


Tässä hieman erilainen jälkiruoka pääsiäispöytään. Kekseillä saa rahkaan mukaan hieman sellaista rapeutta ja mukavaa suutuntumaa. Tähän appelsiinirahkaan lisäsin joukkoon Schärin Cereal Bisco-keksejä, mutta myös muut digestive-tyyliset keksit käyvät mainiosti. Appelsiini kannattaa lohkoa niin, ettei paloihin jää sitä appelsiinilohkoja ympäröivää kalvoa. Mikäli tekniikka tähän on hakusessa, niin reseptin lopusta löytyy muutama havainnollistava kuva, kuinka ne lohkot saadaan leikattua irti ilman kalvoa.

Appelsiini-keksirahka (6:lle)

½ dl appelsiinimehua
250 g maitorahkaa
2 dl vispikermaa
½ dl sokeria
2 appelsiinia

Kuori appelsiini veistä apuna käyttäen niin, että hedelmälihaa ympäröivät kalvot lähtevät kuoren mukana irti. Irrota hedelmälohkot leikkaamalla veitsellä lohkojen välissä olevan kalvon vierestä niin, että kalvot eivät lähde hedelmälohkon mukana irti. Paloittele lohkot sopivan kokoisiksi. Murskaa keksit muovipussissa kaulinta apuna käyttäen. Sekoita keksinmurut ja appelsiinimehu, anna imeytyä. Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi ja sekoita joukkoon maitorahka. Lisää seokseen kostutetut keksinmurut sekä appelsiininpalat. Tarkista, onko makeus sopiva, lisää halutessasi hieman sokeria.
Leikkaa kuoret irti veitsellä niin, että kuoren alla oleva kalvo lähtee kuorten mukana pois.

Leikkaa appelsiinilohkot irti veitsellä kalvon vierestä niin, että kalvot jäävät kiinni appelsiiniin ja lohkot irtoavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...