Pitkästä
aikaa kahvikakkua. Banaanikakku on yksi omista suosikeistani, helppo tehdä ja mukavan
kostea. Ohje on alunperin WSOY:n julkaisemasta Seitsemän sortin leivonnaiset
-kirjasta (joka on muuten julkaistu alunperin Kauppiaiden kustannus Oy:n
kustantamana nimellä Kodin herkkuleivonnaiset), mutta olen muuntanut
ohjeen gluteenittomaksi ja muuttanut sokerin ja kohotusaineiden määriä. Ohje on
sopiva 1,75 litran vuoalle.
Ohje:
100
g voita tai margariinia
1½
dl sokeria
2
kananmunaa
1
tl leivinjauhetta
1
tl ruokasoodaa
1
tl inkivääriä
2
tl kanelia
2
banaania
½
dl kylmää vahvaa kahvia
Vuokaan
voita ja gluteenittomia korppujauhoja tai muuta vuoan jauhottamiseen soveltuvaa
Rasvaa
ja jauhota 1,75 litran kakkuvuoka. Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi
vaahdoksi. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen molempien jälkeen voimakkaasti
vatkaten. Sekoita jauhot, kohotusaineet ja mausteet keskenään ja kääntele seos
taikinaan. Soseuta banaanit hienoksi mössöksi ja sekoita taikinaan viimeisenä
kahvin kanssa. Kaada taikina rasvattuun ja jauhotettuun vuokaan, paista 175
asteessa noin 1 tunti, kokeile kakun kypsyys tikulla.
Miten säilytät tälläisen kakun, jääkaapissa vai huoneen lämmössä? Kauanko säilyy hyvänä?
VastaaPoistaMikäli meinaa kauemmin säilyttää, niin pakastaminen on ihan hyvä valinta. Sellaisen n. 5 päivää säilyy myös ihan hyvänä jääkaapissa kun vain pitää huolen, ettei pääse kuivamaan. Pitempäänkin voi säilyä, mutta en ole testannut.
PoistaIhanan mehevä kakku��. Maukas ja helppo tehdä. Kiitos kun jaoit ohjeen.
VastaaPoistaLoistava resepti... Tämä kakku ei ainakaan meillä säily 2päivää pitempään.... Se jotenkin vaan katoaa ��
VastaaPoistaTänään pitää kokeilla näyttää hyvältä!
VastaaPoista