Pullia on tullut viime aikoina tehtyä tavanomaista enemmän. Nyt vuorossa oli mantelipullat. Ohjeesta tulee noin 17 pullaa hieman koosta riippuen.
Gluteeniton pullataikina:
3 dl maitoa/vettä
½ palaa hiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
½ rkl kaardemummaa
7-8 dl Semperin hienoa jauhoseosta
½ tl ksantaania
100 g pehmeää voita/margariinia
Voiteluun 1 kananmuna
Lämmitä maito ja liuota hiiva siihen. Lisää joukkoon psylliumi ja anna sen turvota hetki. Sekoita taikinaan suola, sokeri, kananmuna ja kaardemumma. Sekoita ksantaani jauhoihin ja lisää reilut puolet jauhoista taikinaan koko ajan vaivaten. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Älä kohota taikinaa, vaan leivo siitä heti pullia.
Täyte:
100 g pehmeää voita
1 dl tomusokeria
2 dl mantelijauhoa (esim. Risenta)
Sekoita ainekset keskenään.
Kaulitse pullataikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä täyte päälle. Pyöritä taikina rullalle ja leikkaa 17 osaan. Kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia ja voitele pullat kananmunalla. Ripottele pinnalle halutessasi raesokeria tai vaikkapa mantelilastuja. Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!