torstai 24. lokakuuta 2013

Gluteenittomat vohvelit


Vohvelit ovat yksi parhaista kesäherkuista. Tämä vohveliresepti on hyvä perusohje perinteisille suomalaisille vohveleille. Ohjeella tehtynä tulee melko neutraalit, mutta maukkaat vohvelit (eivät ole hurjan makeita, tai rasvaisia).  Sokerin määrää voi lisätä jos haluaa makeampia vohveleita ja jos haluaa enemmän sellaista rasvaista rapsakkuutta näihin, niin voisulan määrää voi lisätä ja maidon määrää hieman vähentää.

Ohje:
5 dl maitoa
1 kananmuna
3 rkl sokeria
1½ tl suolaa
50 g voita sulatettuna

Riko kananmunan rakenne vatkaamalla kevyesti, lisää joukkoon maito ja kuivat aineet koko ajan hyvin käsivatkaimella sekoittaen. Lisää voisula taikinaan viimeisenä. Anna taikinan turvota sen aikaa kun vohvelirauta lämpenee, taikina on suht tanakkaa, mutta silti juoksevaa. Mikäli taikina alkaa turvota liikaa, lisää joukkoon noin ½ dl maitoa. Paista vohvelit vohveliraudalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...