Näistä unohtui raesokeri-naamiointi, ovat kaljuja puusteja. |
Pitkästä aikaa korvapuusteja eikä kierrepullia. Ja muistin kyllä näitä paistaessa miksi suosin niitä kierrepullia... kolmannes puusteista kun päätti kellahtaa kyljelleen paiston aikana. Ehkä tämä on vaan sitä harjoituksenpuutetta, leikkaan ne todennäköisesti liian kapeiksi. Näihin käytin täytteeseen tavallisen sokerin sijasta fariinisokeria antamaan hieman erilaista makua. Muuten täyte on normaali voi-sokeri-kaneli -seos. Fariinisokeri hieman kuplii paiston aikana, mutta lopputulos on suussasulava.
Gluteeniton pullataikina:
3 dl maitoa/vettä
½ palaa hiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
½ rkl kaardemummaa
7-8 dl Semperin hienoa jauhoseosta
½ tl ksantaania
100 g pehmeää voita/margariinia
Voiteluun 1 kananmuna
Täytteeksi noin 100 g voita/margariinia sekä (fariini)sokeria ja kanelia.
Lämmitä maito ja liuota hiiva siihen. Lisää joukkoon psylliumi ja anna
sen turvota hetki. Sekoita taikinaan suola, sokeri, kananmuna ja
kaardemumma. Sekoita ksantaani jauhoihin ja lisää reilut puolet
jauhoista taikinaan koko ajan vaivaten. Lisää pehmeä voi ja loput
jauhot. Älä kohota taikinaa, vaan leivo siitä heti pullia.
Kaulitse pullataikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi
levyksi ja levitä päälle hieman pehmeä voi. Ripottele pinnalle vielä (fariini)sokeria ja kanelia. Pyöritä taikina rullalle ja leikkaa 15-17
osaan vinosti, niin että pulliin saadaan leveämpi pohja kuin yläosa. Paina/nipistä kaikkia pullia päältä hieman, niin että ne saavat korvapuustin muodon. Kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia ja voitele pullat
kananmunalla. Ripottele pinnalle halutessasi raesokeria. Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.
Hei,
VastaaPoistakiitos hyvistä gluteenittomista ohjeista. Olen joitakin blogistasi kokeillut.:)
Haluaisin kysyä: Miksi käytät sekä psylliumia että ksantaania? Olen luullut että molemmilla saa saman lopputuloksen leivonnassa eli siis että käytettään joko tai.
-KK-
Omasta mielestäni niillä ei saa samanlaista lopputulosta, ovathan ne jo rakenteellisestikin aivan erilaisia. Psyllium nesteeseen turvotessaan muodostaa geelin joka toimii taikinan sitkopohjana ja ksantaani toimii jauhojen seassa. Eron huomaa siinä jos leipoo pullia ja laittaa pelkästään ksantaania taikinaan, lopputulos ei ole ollenkaan niin muhkea kuin psylliumin kanssa. Olen omien kokeilujeni myötä päätynyt käyttämään yleensä molempia, ne täydentävät toisiaan ja näin saa aikaan parhaan lopputuloksen :)
PoistaKiitos vastauksesta.. täytyypä kokeilla :)
VastaaPoistaKoitappas joskus laittaa puusteihin sisälle voita, fariinisokeria ja kookoshiutaleita, tulee tosi hyvää, ja vaikkei kookoksesta muuten pitäisi niin nämä maistuvat, sillä kookoksen maku ei juuri tule esille :)
VastaaPoistaTuo kuulostaa tosi hyvälle! Menee testiin heti kun seuraavan kerran teen pullaa, kiitos vinkistä! :)
Poista