Kakkujen
koristelussa on nyt trendinä ns. naked cake –tyyli, eli kakun reunat jätetään
paljaiksi niin, että täyte jää näkyviin. Tämä toimii hyvin tuoreita marjoja
sisältävissä kakuissa ja tätä tyylisuuntaa lähdin kokeilemaan suklaisen kakun
muodossa. Kakun kuorruttaminen on
selkeästi nopeampaa, kun reunoja ei tarvitse tasailla ja pinnallekin laitettava
päällys saa reippaasti vain valahtaa reunoille. Suklaisen kakkupohjan ja
valkosuklaisen täytteen myötä tästä kakusta
tuli oikea suklaanystävän unelma.
Pohja:
100
g tummaa suklaata
100
g voita
2
kananmunaa
1
dl sokeria
1½
dl Schär Mix Pâtisserie –jauhoseosta
1
rkl kaakaojauhetta
1
tl leivinjauhetta
1
tl vaniljasokeria
ripaus
suolaa
Täyte:
1½
dl kuohukermaa
40
g valkosuklaata
250
g tuoreita mansikoita
Kuorrutus:
100g
tummaa suklaata
1
dl kuohukermaa
5
g voita
Koristeluun
mansikoita ja valkosuklaata
Sulata
suklaa ja voi mikrossa välillä
sekoittaen, anna seoksen jäähtyä. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi
vaahdoksi. Sekoita jauho, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä pieni
ripaus suolaa keskenään. Siivilöi puolet jauhoseoksesta kananmunavaahdon
joukkoon. Sekoita tämän jälkeen taikinaan suklaa-voiseos ja siivilöi viimeisenä joukkoon loput jauhot.
Rasvaa n. 20 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka ja jauhota se tummalla
kaakaojauheella. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin keskitasolla 175
asteessa 30-40 minuuttia. Tarkista pohjan kypsyys tikulla: pohja on kypsä kun
tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kypsän pohjan jäähtyä peitettynä.
Valmista
täyte. Sulata valkosuklaa mikrossa välillä sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi
ja lisää sulatettu valkosuklaa kerman joukkoon ohuena nauhana heti vatkauksen
alkuvaiheessa (vatkaa koko ajan kun lisäät suklaan). Leikkaa jäähtynyt
kakkupohja kahteen osaan ja täytä valkosuklaa-kermalla sekä viipaloiduilla
mansikoilla.
Valmista
kuorrutus. Mittaa kerma ja suklaa kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä koko
ajan sekoittaen kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon. Lisää pieni nokare
voita ja anna kuorrutteen jäähtyä ja jähmettyä hetken aikaa. Kaada kuorrute kakun pinnalle ja anna sen
valua hieman myös reunoille. Koristele kakku sulaan valkosuklaaseen kastetuilla
mansikoilla.
Oi nam! Kiitos uudesta suklaakakku reseptistä. Suklaasta tulee leivottua viikottain, niin mukava saada jotaki uutta :)
VastaaPoistaItse taas leivon suklaasta loppujen lopuksi melko harvoin, eli tämä kakku oli mukavaa vaihtelua omiinkin leipomuksiin :)
Poista