Sain Vuohelan herkulta kokeiltavaksi heidän uusia
jauhoseoksiaan ja aiemmin kokeilin jo pullia Pulla- ja munkkijauhoseoksesta
(lue siitä tarkemmin täältä).
Nyt testiin pääsi suolaisiin leivonnaisiin tarkoitettu Pizza- ja piirakkapohjaseos,
josta tein jauhelihapizzaa. Jauhoseos sisältää valmiiksi suolan ja
sitkonkorvikkeet, joten niitä ei taikinaan tarvitse lisätä ja taikinan voi
pyöräyttää valmiiksi käsin ilman sähkövatkainta (huom. sekoita esim.
puulastalla, kättä ei taikinaan kannata suoraan pistää, sillä se on löysää ja
tahmaista).
Lähdin tälläkin kertaa liikkeelle jauhojen mukana
saamillani ohjeilla, mutta tein pieniä muutoksia, jotka yksinkertaistavat
ohjetta. Ohjeella tulee hieman paksumpipohjaista pizzaa 1 pellillinen (50 cm
leveä) tai pellillinen + 1 pyöreä pizza ohuemmalla pohjalla.
Ohje:
1 rkl oliiviöljyä
½ pss kuivahiivaa
2½ dl kädenlämpöistä vettä
(n. ½ dl gluteenittomia jauhoja taikinan käsittelyyn)
Sekoita jauhot, kuivahiiva ja vesi keskenään, lisää
taikinaan viimeisenä öljy ja vaivaa taikina hyvin sekaisin. Taikina jää tässä
vaiheessa hyvin löysäksi. Levitä taikina heti pellille (mikäli haluat
ohutpohjaista pizzaa, ota taikinasta noin 1/4 eroon ja tee tästä toiselle
pellille lisäksi pyöreä pizza). Taikina levittyy pellille helpoiten veteen
kostutetun nuolijan tai lastan avulla. Ei haittaa, vaikka taikinan pinta jääkin
tässä vaiheessa epätasaiseksi. Anna levitetyn taikinan vetäytyä pellillä
n.30 min ajan ja valmistele sillä aikaa pizzan täytteet.
Vetäytymisen aikana taikina tiivistyy ja kohoaa. Kun taikina on saanut levätä
ja kohota, taputtele halutessasi se tasaisemmaksi gluteenittomia jauhoja apuna
käyttäen (tähän käy mikä tahansa gluteeniton jauho). Täytä pizza haluamillasi
täytteillä ja paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.
Löysä taikina levittyy pellille helpoiten nuolijan avulla. Kun taikina on levittämisen jälkeen saanut vetäytyä, voi epätasaisuudet tasoittaa jauhojen avulla. |
Arvio jauhoseoksesta:
+ todella riittoisaa, yhdestä paketista tulee
isommallekin porukalle pizzaa
+ sopivan neutraali maultaan
+ helppokäyttöinen aloittelijallekin, eikä käsiä tarvitse
sotkea taikinaan
+ maistuu myös niille, jotka eivät muuten syö
gluteenitonta
+ ei sisällä vehnätärkkelystä, soijaa tai kananmunaa
- sisältää kauraa, ei välttämättä käy kaikille
keliaakikoille ja vilja-allergisille
Tästä voisi tulla erinomainen pannupizza, sitä ehkä
testaan seuraavaksi.
Pohja oli yhtä aikaa rapea ja pehmeä. |
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaMinkä kokoinen kyseinen jauhopussi on?
VastaaPoista