Jos pitää kahvista ja suklaasta, tykkää varmasti myös
tämän kakun makumaailmasta. Monissa tavallisilla kekseillä toteutetuissa
hyydykekakuissa käytetään pohjana Domino-keksejä ja tässä on puolestaan
käytetty vastaavia gluteenittomia täytekeksejä. Ohjeen olen alunperin kehittänyt
Schärille.
Ohje:
50 g voita
2 dl kermaa
½ dl sokeria
250 g mascarponea
150 g tummaa suklaata
3 liivatelehteä
1 dl kuumaa espressoa
Koristeluun: kermaa ja Chocolate O’s –keksejä (3-5
kpl)
Murskaa keksit muovipussissa kaulimen avulla. Sulata voi
ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele keksimurska leivinpaperoidun
irtopohjavuoan (halkaisijaltaan noin 20 cm) pohjalle ja laita pohja
jähmettymään kylmään siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa
kerma ja sokeri vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone. Sulata suklaa
mikrossa ja lisää se ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.
Purista pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota
liivatteet kuuman espresson joukkoon. Valuta espresso ohuena nauhana
täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja
anna hyytyä jääkaapissa 3 tunnin ajan. Koristele hyytynyt kakku kermavaahdolla
ja kekseillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!