Löysin viimeinkin oman paikkakuntani kaupasta Risentan
valmista seosta siemennäkkileipään. Tätä tuotetta on moni kehunut ja täytyy
myöntää, että eivät suotta. Pakkaus sisältää vain siemeniä ja psylliumia ja
näkkileipä valmistuu lisäämällä joukkoon vettä sekä öljyä. Tein näkkärin
pakkauksen ohjetta noudattaen ja tämän helpommaksi ei viljattoman näkkileivän
tekeminen voi tulla. Alla vielä ohje ja omat vinkkini.
Ohje:
4 dl kiehuvan kuumaa vettä
3 rkl öljyä (pakkauksessa luki rapsi, käytin itse
oliiviöljyä)
Pinnalle sormisuolaa tai yrttejä
Kaada kuuma vesi siemenseoksen joukkoon kulhoon ja lisää
öljy. Pyöräytä sekaisin. Jaa annos kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille ja
levitä tasaiseksi kerrokseksi. Seos on helppo levittää kostutetuin käsin
ikäänkuin sivelemällä. Pyri saamaan kerroksesta mahdollisimman ehjä, sillä
reiät tekevät näkkäristä hauraan. Paista kiertoilmalla 150 asteessa (tai ilman
kiertoilmaa 175 asteessa) noin 50-55 minuuttia. Älä anna näkkärin tummua
paljoa, ettei siihen tule palaneen makua.
Näkkäri oli kypsänä yllättävän kevyttä ja miltei ilmavaa.
Ei maistu varsinaisesti leivälle, mutta on mukavan rapeaa syötävää vaikkapa
maustetun tuorejuuston kera. Tätä kannattaa kokeilla!
Tämä on kyllä niin hyvää. Kiva tietää, että saa kaikki aineet samassa pussissa,helpottaa paljon tekoa.
VastaaPoistaKiitos tiedosta.
Toinen äärettömän helppo näkkileipäohje, jos kiinnostaa kokeilla:
VastaaPoista- 2,5dl kaurahiutaleita
- 1dl auringonkukansiemeniä
- 3/4dl seesaminsiemeniä
- (1/2dl kurpitsansiemeniä)
- (suolaa)
Kuivat aineet sekaisin ja joukkoon kiehuvaksi kuumennettu vesi ja sekoitetaan massaksi. Massa leivinpaperille, päälle toinen leivinpaperi ja kaulitaan niiden välissä ohueksi levyksi (minulla tulee n. 2/3 pellillistä). 170 astetta (ei kiertoilmaa) n. 40min, antaa jäähtyä kunnolla ja taittelee annospaloiksi.
Olen tarjonnut monille ja kerännyt paljon kehuja.
Kuinka paljon kuumennettua vettä tulisi lisätä tähän määrään siemenseosta?
Poista