Ruoka.fi -sivuston "Paras gluteeniton
leivonnainen" -leivontakisan myötä sain kokeiltavaksi Urtekramin uusia
gluteenittomia luomujauhoseoksia ja kaurajauhoa. Kisan tarkoituksena oli kehittää
gluteeniton leivonnaisresepti näitä jauhoja hyödyntäen ja osallistuin
kilpailuun kauraisilla patongeilla.
Ohje (3 patonkia):
5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g tuoretta hiivaa
1 rkl psylliumia
1 tl suolaa
1 dl Urtekram kaurahiutaleita
3 dl Urtekram kaurajauhoa
1 dl tapiokatärkkelystä
Pöydälle hierontaan kaurajauhoa
Liuota hiiva veteen ja lisää psyllium käsivispilällä
sekoittaen. Anna psylliumin turvota muutama minuutti ja lisää sen jälkeen joukkoon
suola ja kaurahiutaleet. Sekoita jauhot ja tapiokatärkkelys keskenään. Lisää
jauhoseos taikinaan kolmessa osassa koko ajan yleiskoneella tai sähkövatkaimen
taikinakoukuilla vaivaten. Kun olet lisännyt kaiken jauhon, vaivaa taikinaa
vielä muutaman minuutin ajan voimakkaasti. Älä kohota taikinaa tässä vaiheessa,
vaan leivo siitä heti patonkeja. Jaa taikina kolmeen osaan ja hiero jokainen
taikinapala pitkulaiseksi patongiksi. Laita patongit patonkipellin koloihin ja
tee niihin viillot. Täytä tiskiallas puolilleen höyryävän kuumalla vedellä ja
aseta patonkipelti tiskialtaan päälle ja peitä se leivinliinalla. Anna
patonkien kohota tunnin ajan. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Ostin eilen patonkipellin ja kokeili tätä ohjetta, lisäten siemeniä joukkoon. Aivan uskomattoman hyvää!
VastaaPoista