keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Auringonkukkaleipä


Oman paikkakuntani Citymarket otti pyynnöstäni valikoimiinsa Schärin tumman leipäjauhoseoksen (Brot-mix Dunkel) ja pitkästä aikaa olen päässyt tekemään leipiä tästä jauhosta. Tällä kertaa yhdistin kyseisen jauhon Semperin karkeaan jauhoseokseen ja lopputuloksena oli varsin muhkeat leivät. Taikinaan pistin joukkoon auringonkukan siemeniä, mutta myös muut siemenet käyvät tähän hyvin. Tuohon Schärin jauhoa kannattaa kokeilla, mikäli tuote ei vielä ole tuttu. Jos oman paikkakunnan kaupoista ei sitä satu löytymään, niin ei muuta kuin toivetta menemään. Tuote on Keskon valikoimissa, eli K-ryhmän kaupat voivat ottaa sitä myyntiin. Citymarketeihin toiveen voi laittaa helposti verkon kautta täältä: http://www.k-citymarket.fi/palaute/

Ohje:
5 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
1 rkl psylliumia
1 tl suolaa
1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
½ tl ksantaania
1 rkl oliiviöljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita joukkoon psyllium käsivispilällä. Anna psylliumin turvota muutaman minuutin ajan ja lisää tämän jälkeen joukkoon suola ja auringonkukansiemenet. Sekoita jauhot ja ksantaani keskenään ja lisää taikinaan muutamassa erässä koko ajan hyvin vaivaten. Lisää taikinaan viimeisenä oliiviöljy ja vaivaa taikinaa vielä yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla voimakkaasti muutaman minuutin ajan. Älä kohota taikinaa tässä vaiheessa, vaan leivo siitä heti leipiä. Jaa taikina kahteen saman kokoiseen osaan ja pyöritä taikinapaloista jauhotetulla pöydällä pitkulaiset leivät. Leikkaa leipien pintaan viillot ja anna niiden kohota lämpimässä paikassa liinan alla 45 minuuttia. Paista kohonneet leivät uunin keskitasolla 225 asteessa noin 45 min. Kypsä leipä kumahtaa ontosti kun sen pohjaa kopauttaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...