Oman paikkakuntani Citymarket otti pyynnöstäni
valikoimiinsa Schärin tumman leipäjauhoseoksen (Brot-mix Dunkel) ja
pitkästä aikaa olen päässyt tekemään leipiä tästä jauhosta. Tällä kertaa
yhdistin kyseisen jauhon Semperin karkeaan jauhoseokseen ja lopputuloksena oli
varsin muhkeat leivät. Taikinaan pistin joukkoon auringonkukan siemeniä, mutta
myös muut siemenet käyvät tähän hyvin. Tuohon Schärin jauhoa kannattaa
kokeilla, mikäli tuote ei vielä ole tuttu. Jos oman paikkakunnan kaupoista ei
sitä satu löytymään, niin ei muuta kuin toivetta menemään. Tuote on Keskon
valikoimissa, eli K-ryhmän kaupat voivat ottaa sitä myyntiin. Citymarketeihin
toiveen voi laittaa helposti verkon kautta täältä: http://www.k-citymarket.fi/palaute/
Ohje:
5 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
1 rkl psylliumia
1 tl suolaa
1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
½ tl ksantaania
1 rkl oliiviöljyä
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita joukkoon
psyllium käsivispilällä. Anna psylliumin turvota muutaman minuutin ajan ja
lisää tämän jälkeen joukkoon suola ja auringonkukansiemenet. Sekoita jauhot ja
ksantaani keskenään ja lisää taikinaan muutamassa erässä koko ajan hyvin
vaivaten. Lisää taikinaan viimeisenä oliiviöljy ja vaivaa taikinaa vielä
yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla voimakkaasti muutaman
minuutin ajan. Älä kohota taikinaa tässä vaiheessa, vaan leivo siitä heti
leipiä. Jaa taikina kahteen saman kokoiseen osaan ja pyöritä taikinapaloista
jauhotetulla pöydällä pitkulaiset leivät. Leikkaa leipien pintaan viillot ja
anna niiden kohota lämpimässä paikassa liinan alla 45 minuuttia. Paista
kohonneet leivät uunin keskitasolla 225 asteessa noin 45 min. Kypsä leipä
kumahtaa ontosti kun sen pohjaa kopauttaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!